OMILJENA LJETNA SLASTICA

U srcu Istre otvorena sasvim drukčija slastičarnica: Nude i sladoled bez glutena i laktoze

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
(Snimio Anđelo Dagostin)

(Snimio Anđelo Dagostin)


O sladoledu i njegovoj cijeni se u zadnje vrijeme puno piše i raspravlja. Kao da je riječ o egzistencijalnoj potrebi, a ne desertu koji se ne mora konzumirati. Naravno, ljubitelji ove slastice neće se složiti da je ova tema izlišna. Ali već kad se o tome raspravlja, donosimo novost iz Pazina.

Kamioncinom po Istri

Blizu glavnog gradskog trga prošlog je tjedna otvorena slastičarnica Ema koja nudi domaći, veganski i sladoled bez glutena. Dosad su na toj lokaciji samo proizvodili sladoled te ga kamioncinom razvozili po turističkim mjestima i pučkim feštama, ali kako je počelo ljeto pa i u Pazinu ima dosta turista, odlučili su se otvoriti radnju. I krenulo im je, kažu, odlično.

(Snimio Anđelo Dagostin)(Snimio Anđelo Dagostin)

- Nudimo voćne sladolede koji su bez laktoze i glutena, a od ostalih imamo klasičnu vaniliju, čokoladu, bijela čokolada, šumsko voće, čokobanana, malina, jagoda, mango, keks, marelica, rafaelo, kokos, lješnjak, tiramisu, jogurt s višnjama, pino pingvino, pistacija i cheesecake, nabrojala nam je prodavačica Ana, uz koju u drugoj smjeni radi Korina Madruša.

Proizvodnja na licu mjesta

Sladoled se proizvodi u samoj slastičarnici, na licu mjesta, tik iza pulta. Nudi se u kornetu ili šalici, a može se birati između više preljeva. Konačno, da otvorimo famozno pitanje cijene - kuglica košta 1,5 eura.

(Snimio Anđelo Dagostin)(Snimio Anđelo Dagostin)

- Inače smo na terenu s kamionom, ali smo se sada odlučili otvoriti slastičarnicu i u Pazinu, kaže Andrej Kadić, vlasnik slastičarskog obrta L. & A. Slatka kuglica iz Picupari kraj Tinjana.

- Zadovoljni smo kako je počelo, povratna informacija od klijenata je jako dobra«, kaže Kadić koji nije zažalio što je u unutrašnjosti Istre otvorio ovu posebnu slastičarnicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter