ponuđena i dva nova smjera

Počele prijave za upis u prvi razred srednje škole. Deficitarna su gotovo sva strukovna zanimanja

| Autor: Jasna ORLIĆ
Glavni dio upisa, prijava obrazovnih programa, provodit će se od 28. lipnja do 7. srpnja (foto: Željko HAJDINJAK/CROPIX)

Glavni dio upisa, prijava obrazovnih programa, provodit će se od 28. lipnja do 7. srpnja (foto: Željko HAJDINJAK/CROPIX)


Osmi razred u istarskim osnovnih škola uskoro bi trebalo završiti 2.008 učenika koji će izborom srednje škole okrenuti novu stranicu u svom životu. U istarskim srednjim školama mjesta ima za 2.267 učenika u 96 razrednih odjela. To je više nego lani kada je djeci ponuđeno 2.093 mjesta u 90 razreda.

Za narednu školsku godinu ponuđena su i dva nova smjera koja do sada nisu postojala. Kako doznajemo iz Kabineta istarskog župana, rovinjska Strukovna škola Eugena Kumičića otvara program grafičkog tehničara tiska i grafičkog tehničara dorade. Medicinska škola Pula uvodi pak novi program, izobrazbu za zdravstveno-laboratorijskog tehničara. Osim toga, upisuje dva razreda za medicinsku sestru opće njege i jedan razred za fizioterapeutskog tehničara. Svi smjerovi Medicinske škole su deficitarne struke.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter