45. godina mature

Susret maturanata Poljoprivredne škole Poreč generacija 1977./78.

| Autor: Glas Istre
Obljetnica mature

Obljetnica mature


Ovih su se dana ponovno okupili maturanti Poljoprivredne škole Poreč, generacija 1977./78. kako bi proslavili 45. godišnjicu mature. Od 44 maturanata javilo se njih 27, a na kraju ih je došlo 14. Nažalost, prošle godine napustilo ih je četvero dragih prijatelja.

U prijateljskom raspoloženju uz prisjećanje na dane provedene u školskim klupama i aktualne teme, učenici Poljoprivredne škole sastaju se svakih pet godina. Okupljanjima je redovno do sad prisustvovala i njihova razrednica Marija Rakovac, no nažalost ove godine odgodila je u zadnji čas.

Maturanti generacije 1977./78. koji danas žive na području Poreča, Umaga, Gračišća i Pazina, bili su ujedno i posljednja generacija Poljoprivredne škole prije usmjerenog obrazovanja. Maturalnu zabavu su imali 28. travnja 1978. godine u Dubrovniku u hotelu Park. Naime, maturalac je trebao biti put u Španjolsku, međutim u posljednjem trenutku je odgođen jer s time nisu bile upoznate nadležne vlasti.

Na kraju su išli u Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru te su se prije puta dogovorili da će tamo, gdje im bude najljepše, održati maturalnu zabavu, a to je bio - Dubrovnik. Tada su donijeli odluku da će se sastajati svakih pet godina, što je preraslo u skoro svaku godinu jer tko će čekati pet godine te se tako i sada nadaju ponovnom susretu dogodine u većem broju.

Prisutni su bili Renato Kalac, Josip Bažon, Nikola Došenović, Bruno Sambriš, Rino Starčić, Vlado Škropeta, Željko Mišnić, Marjan Brajković, Igor Petrić, Jadranko Mekinić, Robi Pulin, Vesna (Legović) Gašparini, Silva (Katunar) Kalac, Anita (Popović) Brečević i Jadranka (Mađarac) Ritoša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini