Dan zdravih gradova

Tristo porečkih učenika zaplesalo na Trgu slobode


Učenici osmih i sedmih razreda iz Poreča zaplesali su na glavnom gradskom trgu. Predstavila se deseta generacija učenika koji su naučili klasične i latinoameričke plesove. Program Rasplesani razredi se tradicionalno predstavlja povodom Dana zdravih gradova.

 
 
 

"Gotovo tristo djece i ove je godine zaplesalo na porečkom glavnom trgu. Na njihovim licima i pokretima moglo se iščitati veselje, opuštenost i zabava, a baš je to ono što se ovim projektom želi postići. Projekt Osnaživanje djece kroz ples – Rasplesani razredi nudi svoj djeci, generacijski, vještinu i iskustvo plesa te im daje mogućnost da izaberu ples dugoročno kao svoj zdrav životni izbor.

Plesni pedagozi i instruktori svih ovih godina su porečki projektni partneri prepuni entuzijazma iz Plesnog centra Studio Pula – Fabris Radin, Rosemarie Miletić i Daria. Program su vodili vješti govornici, učenici OŠ Poreč Erion Dželili i Lukrecija Skolan dok je prelijepim glasom i pjesmom trg osvojila učenica Nika Nujić.

Nakon plesa učenici su proveli dan u prirodi. U sklopu sportskog dana hodali su za zdravlje sa svim učenicima od 5. do 8. razreda. Oni mlađi hodali su od porečkog trga do Mediterana, a veći do Galiota. Svi učenici plesači, njihovi razrednici i timovi škola dobili su i nosili majicu sa sloganom Naš izbor je zdrav život te logom Zdravog grada Poreč i logom Zdrava Istra-Istria sana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter