epicentar na krku

Potres se osjetio u cijeloj Istri. Posebno se ljuljalo na višim katovima pulskih nebodera

| Autor: Glas Istre
Neboderi u Puli (foto: Arhiva)

Neboderi u Puli (foto: Arhiva)


Današnji potres čiji je epicentar bio na Krku osjetio se i u gotovo svim dijelovima Istre, no na sreću osim uznemirenih građana dojave o materijalnim štetama nemamo, potvrdio je za Hinu načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac, prenosi HRT.

- Potres se osjetio u cijeloj Istri, od Pule do Buja, od Rovinja do Labina no osim što je izazvao uznemirenost kod naših građana nemamo dojavu o nekim materijalnim štetama. Pratimo situaciju i za sada nema razloga za paniku, istaknuo je načelnik Kozlevac.

U Puli su u 10.47 sati građani na više lokacija u gradu osjetili potres, a prema zasad dostupnim informacijama posebno se ljuljalo na višim katovima nebodera u gradskim kvartovima Veruda i Vidikovac.

Podsjetimo, potres se dogodio u 10:47 sati, dva kilometra zapadno od Drage Bašćanske na Otoku Krku.

Za sada nema nikakvih dojava o mogućoj šteti ili ozlijeđenima u potresu magnitude 4,8 koji je pogodio otok Krk nešto prije 11 sati u četvrtak, izjavio je ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut,

- Za sad nema ništa. Provjerava se, rekao je Trut Hini.

Ima dosta dojava građana o osjetu ljuljanja zgrada i pomicanju namještaja, ali ništa više od toga, dodao je. Ni po podacima s Kvarnera nema prijavljenih većih šteta niti ozlijeđenih u potresu koji je snažno uzdrmao to područje.

Županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac rekao je za Hinu da je u stalnom kontaktu s vatrogasnim postrojbama na Krku i u Rijeci te da za sad nema primljenih zahtjeva za intervencijama. Prema dosadašnjim informacijama, nema većih šeta niti ozljeda građana. Potres se posebno snažno osjetio u Rijeci, te su brojni građani nazivali službu 112 i vatrogasce s upitima o intenzitetu i epicentru potresa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater