VODNJAN

Nova vizija, novo ime i identitet ISTRAVIRGINA: Dani mladog maslinovog ulja rezultirali rekordnom posjetom

U ovogodišnjem, rebrendiranom izdanju 16. dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu posjetitelji su mogli uživati na čuvenoj lokaciji - staroj gradskoj školi i nekadašnjoj tvornici obuće koja godinama nije u upotrebi, a proteklog je vikenda zasjala u novom ruhu. Pokazala se kao savršeni spoj tradicije i modernosti Istre

| Autor: Glas Istre
Detalj s ovogodišnjeg Istravirgina

Detalj s ovogodišnjeg Istravirgina


Grad Vodnjan i gradonačelnik Edi Pastrovicchiom odlučili su ove godine izgraditi novi identitet i svrhu festivala Dani mladog maslinovog ulja koji se već 16. puta održava u Vodnjanu te ga pozicionirati na višu razinu da istarskim maslinarima i proizvođačima ulja pruži najbolju promociju novih ulja berbe 2022.

Tradicija maslinarstva Istre ove godine privukla je tisuće posjetitelja, ljubitelja maslinovog ulja, ljudi koji su svjesni njegove vrijednosti i benefita koje donosi zdravlju, ali i gastronomiji. Privukla je i one koji su prvi put došli upoznati se s istarskim uljem čija kvaliteta je potvrđena na svjetskoj razini. Dočekali su ih maslinari iz svih dijelova Istre, Kaštelira, Poreča, Savudrije, Vižinade, Labina, Bala, Ližnjana, Pule, Vodnjana, Rapca te zadruge i udruge maslinara.

- Za naše maslinare i proizvođače otvorili smo novo okruženje, kulturnu baštinu, staru školu i uložili u brending, promociju i novo ime ISTRAVIRGIN s ciljem da utvrdimo svoju poziciju najbolje maslinarske svjetske regije i da postanemo novi, atraktivan i zanimljiv centar gastro industrije, izjavio je gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Najvažniji dio manifestacije je prostor za promociju maslinara i njihovih ulja. Izložbeni dio moderan i izuzetno atraktivan postao je na tri dana dom za 200 istarskih maslinovih ulja napravljenih od autohtonih sorti kao što su istarska bjelica, buža, rosinjola, žižolera, moražola i karbonaca, ali i novijih sorti poput leccina, frantoia, coratine i pendolina.

Gastro zvijezde prvi put su predstavile 30-ak različitih recepata, a koristeći maslinova ulja izlagača, pripremile su više od 4.000 obroka u sklopu masterclassova i gastro showova.

U ovogodišnjem, rebrendiranom izdanju 16. dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu posjetitelji su mogli uživati na čuvenoj lokaciji - staroj gradskoj školi i nekadašnjoj tvornici obuće koja godinama nije u upotrebi, a proteklog je vikenda zasjala u novom ruhu. Pokazala se kao savršeni spoj tradicije i modernosti Istre, što je čitav koncept ovogodišnjeg ISTRAVIRGIN festivala želio pokazati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter