PAZIN

120. ROĐENDAN GIMNAZIJE I STRUKOVNE ŠKOLE JURJA DOBRILA: "Naša gimnazija stara je dama, ali sa srcem mladosti"

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Svečana sjednica u povodu obilježavanja 120. obljetnice hrvatske gimnazije u Pazinu  (A. DAGOSTIN)

Svečana sjednica u povodu obilježavanja 120. obljetnice hrvatske gimnazije u Pazinu (A. DAGOSTIN)


Ova je škola kroz svoju povijest predstavljala, i dalje predstavlja, obrazovnu jezgru Pazina, ali i šireg područja. Tradiciju i kulturu, koje se unutar ovih zidova već godinama njeguju, ova je gimnazija kroz svojih 120 godina višekratno potvrdila, kazala je istarska dožupanica Sandra Ćakić Kuhar

 

U školskoj dvorani Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, u povodu obilježavanja 120. obljetnice Hrvatske gimnazije u Pazinu, prve srednje škole na hrvatskom jeziku u Istri, uz prisustvo brojnih uzvanika jučer je održana svečana sjednica nastavničkog vijeća škole.

        - Naša gimnazija stara je dama od 120 godina u ruhu 30-godišnje zgrade, ali sa srcem mladosti koja odzvanja smijehom na našim hodnicima danas se osjeća osobito ponosno. Ponosni smo na uspjehe i rezultate naših učenika i nastavnika, ponosni na mnoge generacije mladih koji su se iz ove škole otisnuli u svijet odraslih noseći sa sobom bogatstvo u znanju i osobnom razvoju, kazala je ravnateljica Suzana Poropat-Božac.

a

Prije same sjednice kojom su predsjedavali profesori Tatjana Močibob, Damir Skok i Marinka Burić te maturantica Mara Močibob, učenici i djelatnici škole položili su cvijeće na rodnu kuću Jurja Dobrile u Ježenju i pred bistu u Parku istarskih velikana, ali i na grobove dosadašnjih ravnatelja Frana Matejčića, Ivana Kosa, Vitomira Ujčića i Davora Peroša te profesora Tugomila Ujčića, Ivana Čotara, Stanislave Grabar i Marije Nikolac Gabrijelić.

        - Ova je škola kroz svoju povijest predstavljala, i dalje predstavlja, obrazovnu jezgru Pazina, ali i šireg područja. Tradiciju i kulturu, koje se unutar ovih zidova već godinama njeguju, kao i važnost same institucije u javnom prostoru i svom zavičaju, ova je gimnazija kroz svojih 120 godina višekratno potvrdila, kazala je istarska dožupanica Sandra Ćakić Kuhar.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter