POREČ: POTPISAN UGOVOR O TROGODIŠNJEM STRATEŠKOM PARTNERSTVU IZMEĐU LEGENDARNOG FC BAYERNA IZ MUNCHENA I ISTRE

Istra je ušla u veliku Bayernovu obitelj


Istra do sada ovakav alat za oglašavanje nije imala, rečenica je koju je danas izrekao istarski župan Valter Flego pred potpisivanje ugovora o trogodišnjem strateškom partnerstvu između FC Bayerna iz Munchena i Istre, koja najbolje oslikava značaj današnjeg događaja za istarski turizam i čitavu regiju.

Minhenski Bayern, kako sami kažu, najveći je nogometni klub na svijetu kojeg formalno na planeti podržava gotovo 300 tisuća članova organiziranih u 4.300 klubova, no još je značajnije da ga na raznim društvenim mrežama prati više od 70 milijuna ljudi! Ugovor koji su danas u Vili Polesini pred brojnim novinarima potpisali Andreas Jung, član Uprave FC Bayerna zadužen za marketing i direktor županijske turističke zajednice Denis Ivošević, početak je jednog dobrog partnerstva, opći je zaključak. Kao što je Jung naglasio, Istra je ovime ušla u Bayernovu obitelj a naglasak je upravo na partnerstvu u kojem bi obje strane trebale imati koristi.

Oni koji vjeruju Bayernu, vjeruju i prijateljima Bayerna, a Istra je to upravo danas postala, dodao je Flego nazvavši današnji događaj povijesnim. Cilj ovog parnerstva je približavanje branda Istre ne samo brojnim sportskim fanovima već i onima s dubokim džepom, a riječ je prvenstveno o kompanijama koje su Bayernovi suvlasnici poput Audija, Adidasa i Allianza ali i brojnim drugim dobrostojećim poslovnim partnerima u  Njemačkoj i svijetu. 
Kako je Ivošević kazao, brojni su oblici suradnje koji se planiraju. Uskoro je u planu photoshooting u kojem će sudjelovati tri Bayernova igrača koje će Istra moći koristiti u svojoj promiciji, planira se održavanje nogometnog susreta Bayernovih legendi i domaćih legendi u Istri, na portalu FC Bayerna oglašavat će se istarski turistički kapaciteti ali upriličit će se i posebne prezentacije Istre u Allianz areni za VIP goste, kao i sedmodnevna promocija regije pred jednu od utakmica. 
Ugovor koji je danas potpisan u Poreču ima i oznaku ekskluzivnosti, što znači da za vrijeme njegovog trajanja nitko drugi iz Hrvatske s Bayernom ne može sklopiti takav aranžman.
Projekt je podržala i Hrvatska turistička zajednica pa je o njegovom značaju danas u Poreču govorio i direktor njenog ureda Kristian Staničić, uz pomoćnicu ministra turizma Moniku Udovičić. (R. BOROVEČKI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter