OSIJEK

Osijek: Za potpore u poljoprivredi gotovo dva milijuna kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ugovore o dodjeli potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju sa 164 korisnika s područja Osječko-baranjske županije, ukupno vrijedne 1,99 milijuna kuna, u četvrtak je potpisao dožupan Goran Ivanović.

Potpore su, među ostalima, dobila obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti, trgovačka društva, i jedinice lokalne samouprave, a kako je temeljem ranijih javnih poziva za 185 korisnika isplaćeno 2,57 milijuna kuna, Županija je ove godine, za ove vrste potpora, ukupno izdvojila 4,57 milijuna kuna.

Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling pojasnila je kako se potpore, uz ostalo, odnose na preradu poljoprivrednih proizvoda,  kontrolu plodnosti tla, kvalitetu mlijeka, istraživačke projekte i kvalitetu poljoprivrednih proizvoda, pomoć mladim poljoprivrednicima te za sudjelovanje na različitim sajmovima i manifestacijama.

Rekla je i kako Županija ima ukupno 14 mjera za poticanje poljoprivrede i ruralnog razvoja te da, u tom širokom spektru, svi koji se bave tim djelatnostima mogu pronaći adekvatnu mjeru za koju se mogu javiti.

Dožupan Ivanović izvijestio je kako se većina potpora odnosi na mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ali da se na taj način želi podupirati i veće sustave i znanstvene institucije, jer poljoprivreda, kako je dodao, treba imati veću ulogu u pokretanju i poticanju ukupnog gospodarstva.

Rekao je i da Županija ima jasnu viziju tog razvoja, a vjeruje da će novčana sredstva, koja će se izdvajati i idućih godina, korisnici upotrijebiti za projekte koji su im važni za poboljšanje strukture njihove proizvodnje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter