OSIJEK

Osijek: SDP traži da sjednica Županijske skupštine bude virtualna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Osječko-baranjski SDP pozvao je u petak predsjednika Županijske skupštine Dragana Vulina i župana Ivana Anušića da se sjednica te skupštine, najavljena za 23. travnja, održi virtualno u skladu s preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite o zabrani okupljanja.

Načelnik Županijskog stožera civilne zaštite dožupan Goran Ivanović prije je najavio kako će se sjednica održati na osječkom Fakultetu agrobiotehničkih znanosti po najvišim standardima koje su propisali epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo.

Predsjednik županijskog SDP-a saborski zastupnik Domagoj Hajduković i predsjednik Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini Marko Bogatić u priopćenju za javnost ocjenjuju da je "sjednica sazvana kao da se ne nalazimo u epidemiji" iako su, po njihovim saznanjima, predstavnička tijela ostalih jedinica lokalne samouprave svoje sjednice održavala "na virtualne dopisne načine kako bi pratila preporuke Stožera i zaštitila svoje vijećnike".

Upozoravaju kako je "Županijska skupština veliko tijelo, da su neki vijećnici pripadnici rizičnih skupina i da dolaze iz svih dijelova županije koja je u hrvatskom vrhu po broju oboljelih".
"Neshvatljivo je, stoga, zašto se inzistira na redovitoj sjednici, ignorirajući situaciju u kojoj se nalazimo", poručuju iz SDP-a.

 Pozivaju da se sjednica Županijske skupštine održi virtualno, u skladu s preporukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite o zabrani okupljanja i da na njoj budu samo točke koje je nužno donijeti kao mjere za borbu s epidemijom, a sve ostalo neka "pričeka kraj ovakvog stanja".

Držimo da je zaštita zdravlja naših sugrađana i vijećnika te stručnih službi Županijske skupštine sada najvažnija, posebno sada kada epidemiolozi tvrde da se približavamo vrhuncu epidemije, ističu u osječko-baranjskome SDP-u.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter