HOĆE LI MU OVO PRESUDITI

Milan Kujundžić na izlasku iz Vlade. Što o aferi s imovinskom karticom kažu njegovi kolege ministri?

| Autor: Hina
(Hina)

(Hina)


Ministar zdravstva Milan Kujundžić na tankom je ledu zbog afere s imovinskom karticom koja je puna nelogičnosti i zbog koje će slučaj istraživati i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, piše u četvrtak Jutarnji list.

Rupe iz imovinske kartice morat će detaljno pojasniti i na današnjem sastanku s premijerom Andrejem Plenkovićem, koji se tek vraća iz Davosa pa se zbog toga posljednjih dana nije stigao baviti pitanjem Kujundžićeve imovine, navodi dnevnik.

No, prema saznanjima Jutarnjeg lista, u četvrtak se neće odlučivati o sudbini ministra Kujundžića u Vladi, već će, govore neslužbeno pojedini izvori, pričekati odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Procijeni li Povjerenstvo da je ministar bio u sukobu interesa ili da je na bilo koji način prekršio odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa u ovoj nekretninskoj aferi (primjerice, da ima nesklad u prijavljenoj imovini), onda je velika vjerojatnost da više neće biti ministar.

Jutarnji podsjeća da je premijer Plenković jučer iz Davosa poručio da nije imao vremena vidjeti o čemu se točno radi, samo je čitao medijske napise. Kujundžić istovremeno tvrdi da je u vezi s njegovim kućama sve transparentno te da će se o svemu očitovati povjerenstvu.

Dnevnik navodi i da se kao najizgledniji novi ministar, ode li Kujundžić, spominje njegov pomoćnik, Vili Beroš, kao osoba bliska premijeru. Dodaju i da su neki izvori u HDZ-u jučer komentirali da ih slučaj Kujundžić podsjeća na aferu s bivšim ministrom Lovrom Kuščevićem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter