ODLUKA UPRAVE NOVOG LISTA

Tea Tidić v.d. glavne urednice Glasa Istre, Toni Perinić na čelu Zadarskog lista

| Autor: Slavica BAKIĆ
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre/Luka Jeličić)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre/Luka Jeličić)


Integracija putem kojim je krenula naša medijska grupacija krajem prošle i početkom ove godine pokrenuta je s ciljem stvaranja kvalitetnog sadržaja koji će biti konkurentan na hrvatskom medijskom tržištu, pa i šire, ali uz istodobno isticanje regionalnog značaja medija koji je čine jer je riječ o medijima čija tiskana izdanja imaju dugu tradiciju.

Novi list koji svoje postojanje baštini od dnevnika koji je 1900. pokrenuo Frano Supilo, ponosi se svojom tradicijom dužom od 120 godina. U našoj grupi su i dva 80-godišnjaka: Glas Istre i Glas Slavonije, te naš najmlađi član, 30-godišnji Zadarski list, dnevnik iz grada važnog u povijesti novinarstva jer su u njemu prije više od dva stoljeća tiskane prve novine na hrvatskom jeziku.

Kroz povijest sudbine ovih dnevnika, posebice Novog lista i Glasa Istre, su se isprepletale, a sada su snažno krenuli, zajedno sa svojim digitalnim izdanjima, u zajedničku budućnost.

No, ideja nije "utopiti" bilo koji od ovih dnevnika u neki drugi. Naprotiv, želja je jačati njihove identitete, njihove posebnosti zahvaljujući kojima desetljećima opstaju na sve složenijem medijskom tržištu. Vođena tom idejom, Uprava Novog lista kao izdavača triju dnevnika, odlučila je imenovati nove čelne ljude medija u Puli i Zadru pa će od današnjeg dana vršiteljica dužnosti glavne urednice u Glasu Istre biti dugogodišnja novinarka toga lista i urednica njegovog digitalnog izdanja Tea Tidić, a u Zadarskom listu tu funkciju preuzima dosadašnji izvršni urednik Toni Perinić, naš 22-godišnji kolega, koji time postaje najmlađi glavni urednik hrvatskih dnevnih novina danas, a i jedan od najmlađih u povijesti na ovim prostorima.

Tea Tidić

Toni Perinić

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter