ministar obrane

Anušić obišao tvrtku Jelen Professional

| Autor: Hina
Ivan Anušić (Snimio Luka Jelučić/Zadarski list)

Ivan Anušić (Snimio Luka Jelučić/Zadarski list)


Ministar obrane Ivan Anušić obišao je u petak tvrtku Jelen Professional koja se bavi proizvodnjom specijalne obuće za profesionalno korištenje, izjavivši da Hrvatska treba što više takvih tvrtki, ne samo za proizvodnju opreme za oružane snage, nego i za proizvodnju oružja i municije.

Jelen Professional bavi se proizvodnjom vojne, vatrogasne i policijske zaštitne radne obuće. Zapošljava 120 ljudi, a kompletan proces, od razvoja do proizvodnje gotove obuće, plod je vlastitog znanja i rada.

"Podupiremo domaću proizvodnju, nisu samo u pitanju MORH i Oružane snage, nego i MUP, civilna zaštita i vatrogasci, a proizvodi nisu samo za hrvatsko tržište, nego i svjetsko tržište, čak do Hong Konga", rekao je Anušić.

Istaknuo je da Jelen Professional ima kvalitetu i znanje te ono što je ključno - cijeli se proizvod, od zamisli i inovacija do proizvodnje, razvija upravo u hrvatskoj tvrtki.

"Dajemo im potporu jer je ovo naš proizvod koji preuzimamo od naših ljudi, a taj njihov proizvod oprema naše oružane snage. Trebamo više takvih tvrtki, ne samo u smislu opreme za pripadnike oružanih snaga, nego i proizvodnje oružja i municije", rekao je ministar.

U sadašnjim vremenima, potrebe oružanih snaga su takve da bi trebali proizvoditi i ostatak naoružanja, koje sada sami ne proizvodimo, poručio je Anušić.

Direktor tvrtke Jelen Professional Darko Pintarić istaknuo je da svoje proizvode plasiraju izravno korisnicima, odnosno policiji, vojsci, vatrogascima i pojedinim tvrtkama.

"To su naši korisnici  diljem svijeta, od Njemačke, Hong Konga  do Litve, Estonije... Nama se kupci vraćaju, što znači da su zadovoljni", rekao je Pintarić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter