aem

Za poticanje novinarske izvrsnosti izdvaja 350.000 eura

| Autor: Hina
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Vijeće za elektroničke medije (VEM) objavilo je javni poziv za ugovaranje novinarskih radova u elektroničkim publikacijama s ciljem poticanja novinarske izvrsnosti za koje će izdvojiti 350.000 eura.

Bespovratna sredstva, planirana u financijskom planu Agencije za elektroničke medije (AEM) bit će dodijeljena novinarima za novinarske radove i istraživanja od javnog interesa iz područja kulture, obrazovanja, industrije zabave, zdravstva, gospodarstva i sporta.

Između ostalih, kao teme od javnog interesa navode se i lokalne teme, ekumenizam, ranjive skupine, ljudska prava i prava manjina, položaj žena u društvu, odnos prema dijaspori, međunarodni odnosi i EU politika.

Opći cilj dodjele bespovratnih sredstava poticanje je novinarske izvrsnosti, ističe se u pozivu objavljenom na stranicama AEM-a. 

Kao posebni ciljevi istaknuti su dubinsko istraživanje tema od javnog interesa, jačanje kritičkog kapaciteta elektroničkih publikacija, širenje informativnog opsega i istinito i razborito izvještavanje. 

Posebni ciljevi su i profesionalizacija novinarskog i autorskog rada, nagrađivanje i motiviranje novinara za, kako je istaknuto, vrhunski autorski rad i jačanje autonomije novinara.

Najniži iznos koji se može dodijeliti pojedinom autoru je 2000 eura bruto II, odnosno najviši 12.000 eura.

Prijave se mogu podnositi do 3.svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter