cernik

Pokopan Antonijo Rački. Tužna kolona na ispraćaju od tragično preminulog olimpijca

| Autor: Zlatko Horvat
(Snimio M. Gracin)

(Snimio M. Gracin)


Obitelj, brojni prijatelji, sportaši i olimpijci oprostili su se od Antonija Račkog, koji je na posljednji počinak ispraćen na groblju Cernik.

Antonijo Rački, rođen 18. prosinca 1973. godine u Rijeci, tragično je preminuo u tunelu Pećine 9. veljače.

Matija Peković, 19-godišnja druga žrtva stravične prometne nesreće, na posljednji počinak ispraćen je samo nekoliko sati ranije na Gradskom groblju Drenova.

Antonijo Rački natjecao se na Zimskim olimpijskim igrama u Lillehammeru 1994. godine, gdje je između ostalog zauzeo 52. mjesto u maratonu na 50 kilometara, što je za jednog 18-godišnjaka bio odličan rezultat.

Nastupio je Rački i na Igrama u Naganu četiri godine kasnije, ali tada ga je zaustavila bolest. Rano je završio karijeru skijaša trkača, započetu u skradskom Poletu, a nastavljenu u Goraninu i Rijeci-Čavle.

O skijaškom i životnom putu Antonija Račkog govorili su njegov nekadašnji trener Darko Štimac, danas tajnik Skijaškog saveza PGŽ, te dr. Davor Štimac, predsjednik Ski kluba Rijeka.

Rački se kasnije posvetio ugostiteljstvu, u kojem je također ostavio trag, poslovni i ljudski.

Zato je bila duga i tužna kolona ljudi koja ga je došla ispratiti na posljednje počivalište, odakle se vidi njegov voljeni Gorski kotar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter