GOSPIĆ

U Ličko-senjskoj županiji nije bilo kršenja odredbe o održavanju pogreba

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ličko-senjska Policijska uprava dobila je u petak prijavu o kršenju Odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja u jednom od gradova te županije, no provjerom je utvrđeno da nije bilo osnove za prijavu, izvijestila je u subotu policija.

Glasnogovornica PU Maja Brozičević rekla je Hini da su dobili dojavu građana da su po gradu polijepljene smrtovnice na kojima piše mjesto i vrijeme pogreba, što je suprotno Odluci o načinu održavanja pogreba u vrijeme epidemije.

"Provjerom je utvrđeno da na smrtovnicama nije pisalo mjesto i vrijeme ispraćaja, da sprovod nije bio jučer, već će se održati danas, te da za sada nema prekršaja“, rekla je Brozičević.

Pod aktivnim nadzorom epidemiologa u samoizolaciji je 175 osoba, a policija je u provjerama zatekla jednu osobu u nepoštivanje izrečene mjere.

U posljednja 24 sata policija nije utvrdila ni jedno kršenje Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, ni  zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, kao ni o napuštanju mjesta prebivališta i stalnog boravka bez propusnice.

“Policija i dalje poziva građane da poštuju sve mjere zaštite. S popuštanjem epidemioloških mjera sve je veća odgovornost na samim građanima da se svi pridržavamo općih pravila rastojanja i higijene i svih drugih mjera dok su na snazi“, rekla je Brozičević.

U Ličko-senjskoj županiji teče četrnaesti dan za redom da nema novooboljelih osoba. Ukupno su oboljele 22 osobe, koje su sada u dva žarišta, na Udbini i u Korenici, dok su tri osobe izliječene.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini