ZAGREB

ZSE: Trgovanje nastavljeno u 14,15 sati

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebačka burza u utorak poslijepodne je objavila da se burzovno trgovanje nastavlja u 14,15 sati, a poništila je sve transakcije sklopljene na Burzi do 14 sati. 

"Trgovina se nastavlja dana 14. travnja 2020. u 14,15 sati, od 14,15 do 14,45 sati u modalitetu predotvaranja, a nakon čega počinje kontinuirana trgovina. Burza je donijela odluku kojom se poništavaju se sve transakcije sklopljene na uređenom tržištu i Progress tržištu kojim upravlja Zagrebačka burza dana 14. travnja do 14,00 sati", objavila je Burza na svojoj internetskoj stanici. 

Naime, na Zagrebačkoj se burzi u utorak ujutro nije trgovalo zbog tehničkih problema. 

"Trgovanje je trenutačno nedostupno zbog poteškoća na strani pružatelja usluga trgovinskog sustava. Trenutačno su sva tržišta koja koriste Xetra® T7 trgovinsku platformu nedostupna", navela je u prijepodnevnoj obavijesti Burza, uz poruku da intenzivno rade na izoliranju i rješavanju problema. 

Trgovinska platforma koju koristi Zagrebačka burze je trgovinski sustav njemačke burze (Deutsche Boerse), a koriste ga i burze u Beču, Pragu, Ljubljani, Budimpešti i Sofiji pa je trgovanje na toj platformi bilo obustavljeno i na tim tržištima.

Neki su hrvatski mediji prenijeli pisanje nekih portala, poput breakingthenews.net, kako je moguće da je u pitanju kibernetički napad, ali i kako su s Deutsche Boerse za Reuters rekli da nije u pitanju hakerski napad. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater