NE NAZIRE SE KRAJ...

Čeka li nas veliko poskupljenje još jedne usluge, koju doslovno svi koristimo?

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


 O mogućnosti da telekomi u Hrvatskoj usklade svoje cijene s inflacijom, odnosno da poskupe usluge i do deset posto, u Hrvatskoj se malo govori, iako je riječ o uslugama koje koristi svako kućanstvo. Uz to, poskupljenje telekomunikacijskih usluga povećat će troškove poslovanja ostalih kompanija, pa će primjerice i trgovine i kafići i frizerski saloni, o kojima se toliko govori u kontekstu poskupljenja, imati još jedan povod za povećanje cijena. Svi oni, ako ništa drugo, koriste usluge interneta da bi bili povezani s poreznom upravom i da bi mogli izdavati fiskalne račune, piše Novi list.

Poslije posljednje sjednice Vlade njezin potpredsjednik i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković otkrio je da predstavnici Vlade razgovaraju s telekomima i da do poskupljenja vjerojatno neće doći jer i telekomi koriste Vladinu mjeru ograničavanja cijena energenata, odnosno električne energije.

No, taj isti dan, u petak popodne, najveća kompanija u toj djelatnosti, Hrvatski telekom, dijelu svojih korisnika elektroničkim putem poslala je obavijest da su 9. siječnja promijenili svoje Opće uvjete poslovanja i da se tim promjenama "uvodi mogućnost usklađenja cijena s prosječnom godišnjom stopom inflacije koju jednom godišnje objavljuje Državni zavod za statistiku".

- Ako dođe do usklađivanja cijena s inflacijom, ograničit ćemo podizanje cijena do maksimalno 10 posto godišnje. Tako ćemo osigurati da ako stopa inflacije bude i veća od 10 posto, eventualne izmjene naših cijena ne prelaze taj postotak, stoji u toj obavijesti Hrvatskog telekoma, uz obećanja korisnicima da će ih 30 dana prije stupanja na snagu odluke o usklađivanju s inflacijom obavijestiti o tome.

DZS će svoje podatke o inflaciji objaviti u utorak i nakon toga će postati jasnije hoće li telekomi podići svoje cijene i time moguće pokrenuti lavinu novih poskupljenja. Kako će inflacija sigurno biti veća od deset posto, to će omogućiti telekomima povećanje cijena za deset posto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter