OD 15. SRPNJA DO 15. RUJNA

ROVINJ ART AND MORE Vrsni izvođači i brojni programi obilježit će drugo izdanje festivala

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Ronald Braus (Neven LAZAREVIĆ)

Ronald Braus (Neven LAZAREVIĆ)


Manifestacija počinje 15. srpnja u 21 sat koncertom poznatog pijanista Marijana Đuzela u atriju franjevačkog samostana, a na programu su djela Beethovena i Chopina. Koncert se održava u suorganizaciji sa Zakladom Škrapić

Kako je najavio rovinjski bariton Ronald Braus, i ove će se godine, koroni unatoč, u Rovinju održati festival Rovinj art and more…

Manifestacija počinje 15. srpnja u 21 sat koncertom poznatog pijanista Marijana Đuzela u atriju franjevačkog samostana, a na programu su djela Beethovena i Chopina. Koncert se održava u suorganizaciji sa Zakladom Škrapić.

Dvorište Osnovne škole Vladimira Nazora ugostit će izvedbu Valtera Roše "Mistero Buffo" prema tekstu Darija Foa 19. srpnja. Opereta "Vesela udovica" Opere b.b u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića s dirigentom Darijanom Ivezićem, uz soliste i orkestar Opere b.b. na programu je 27. srpnja u 21 sat.

Koncert violončelistice Sandre Belić i klaviristice Ljiljane Vukelja s djelima Šoštakovića, Bacha, Kodalyja i Ginastere bit će upriličen u atriju franjevačkog samostana 29. srpnja u 21 sat.

Potom slijedi kazališna predstava, "Olleana " prema tekstu Davida Mameta u režiji Vide Ognjenović, a igraju Annamaria Serda i Jovana Todorović. Predstava je na rasporedu u dvorištu Osnovne škole Vladimira Nazora 2. kolovoza u 21 sat.

Koncert sopranistice Patricie Žudetić, klaviristice Petre Kukavice, harfistice Veronika Čiković i violinistice Emanuele Jerčić, koje će izvesti djela Mozarta, Hatzea, Cossetta, Puccinija i Lehara ugostit će atrij franjevačkog samostana 10. kolovoza u 21 sat.

Književna večer sa Sanjom Pilić na programu je u Caffeu Teatro 17. kolovoza u 21 sat, a već tradicionalni koncert "Ronald Braus i gosti" održat će se na Crvenom otoku 20. kolovoza u 20 sati.

I za kraj ovogodišnje sezone, 15. rujna u 19.30 sati na programu je "Krunidbena misa" W. A. Mozarta, gdje nastupaju zbor, orkestar i solisti crkve sv. Blaža - Zagreb.

- Unatoč ne lakim vremenima, koroni, krizi, dakako uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, održat ćemo jednak broj događanja kao i prošle godine. Na programu nisu samo koncertna, već i književna, kazališna događanja, kazao je Braus.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter