Protekli vikend bio je u znaku Antonje, tradicionalne izložbe vina i maslinovog ulja Rovinjštine, i Festivala istarske supe, koja je privukla veliki broj poklonika, ali i natjecatelja u tradicionalnoj i kreativnoj pripremi supe. Čak dvanaest ekipa iz svih krajeva Istre borilo se za naklonost žirija kojim je presjedala jedna dama - Blanka Sinčić Pulić, dok su članove redom činili štabeli muškarci - Goran Muhlstein, Marijan Sinčić, Franko Milotić, Marino Deković, Josip Pino Kuhar, Nino Jakovčić, Marko Fakin i Davor Šišović.
Dvije kategorije
Ocjenjivačka komisija imala je "tekući", lagan, no vrijednosno i ocjenjivački težak zadatak da guštanjem vinskih supa odabere najbolje. I to u dvjema kategorijama - tradicionalnoj, ali i kreativnoj pripremi. O tome koliko je taj posao bio težak govori i podatak da je komisija ocjenjivala satima.
Naposljetku su ipak "isplivali" najuspješniji timovi pa je pobjedu u pripremanju tradicionalne supe ponijela ekipa "Tri merla" iz Rovinja s vinima Lunika, dok je titulu najboljih u kategoriji kreativna supa odnio tim pod imenom "Čuvari istrijanskeh užanci" iz Žminja, i to s vinima Vina Paladnjaki.
Supa za Guinnessa
Tijekom cjelodnevne manifestacije birao se i najljepše uređeni štand koji je sudjelovao u natjecanju i tu je titulu ponio tim Rekreativo iz Rovinjskog Sela s vinima Herak & Smoljan.
Cijeli festival bilo u znaku noviteta. Održan je u organizaciji Udruge Agro Rovinj, dok su u ulozi suorganizatora bili Mjesni odbor Rovinjsko Selo i Udruga obrtnika Rovinj. No, prvi je put, uz tradicionalno pokroviteljstvo Grada i Županije, iza festivala stalo i Ministarstvo turizma. Također, ove je godine promijenjena i lokacija te je prvi put održan u velikom natkrivenom šatoru.
Pozornost je privukla i najveća istarska supa spravljena u bukaleti od 20 litara, baš kao i one manje i malene šarene bukaletice koje su, specijalno za ovu prigodu, izradili učenici rovinjskih osnovnih škola.