(Foto: PROMO)
Nakon što je prije nekoliko tjedana pulska hotelska kuća Arena Hospitality Group u srcu hrvatske metropole otvorila art’otel Zagreb, danas je u sklopu tog hotela prve goste primio i panazijski fusion restoran Yezi. Nakon investicije u pulski Grand Hotel Brioni, koji je na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma proglašen hrvatskim hotelom godine, art’otel Zagreb nova je velika investicija pulskog hotelijera i njegov iskorak u glavni grad Hrvatske. Hotel s 110 soba i apartmana otvoren je u povijesnog zgradi Židovske općine u Petrinjskoj ulici, a u njegovo uređenje uloženo je nešto više od 18 milijuna eura.
(Foto: PROMO)
Restoran Yezi inspiriran je tradicionalnim azijskim stilom uživanja u hrani, piću i druženju, te donosi jedinstveni koncept u kojem se slavi moderna azijska kuhinja kroz umjetnost dim suma, miksologije koja nudi posebne koktele bazirane na 5 kineskih elemenata, uz vrhunsku ponudu svjetskih čajeva i europskih slastica. "Otvorenje panazijskog restorana i bara YEZI u hotelu art'otel rezultat je predanosti i strasti tima kako bi se gostima pružilo izvanredno gastronomsko iskustvo. Hotel art'otel, mjesto je gdje se elegancija susreće s umjetnošću, a od sada će svi moći uživati i u vrhunskoj gastronomiji i majstorskoj izvedbi svjetski poznatih chefova.", kazao je na eventu koji je prethodio službenom otvaranju restorana generalni manager art’otela Zagreb Tomislav Korošec.
(Foto: PROMO)
Hvaljeni London Group Executive Chef Werner Seebach predvodi ovo novo, izuzetno i uzbudljivo gastro iskustvo u YEZI-ju. Werner je poznat po stvaranju izvrsnih i inovativnih kulinarskih iskustava u svjetskim restoranima Sushi Samba, Duck & Waffle i Chino Latino i kreator je koncepta YEZI uz Velia di Nolfo, VP Restaurant and Bars PPHE.
"Zajedno s Dinom i globalnim dim sum extraordinaire-om Tomom kreirali smo izvrstan azijski koncept. Glavni fokus je na dim sumu i manjim jelima koja su idealna za dijeljenje i istraživanje novih i posebnih kombinacija okusa. Razvili smo također i jedinstvenu ponudu slastica s kolegom chefom u Londonu", istaknuo je Werner Seebach
(Foto: PROMO)
Glavni izvršni chef restorana YEZI je Dino Knežević s bogatim internacionalnim iskustvom u renomiranim hotelima i restoranima. "Već neko vrijeme radimo na ovom projektu kojeg smo razvijali u Londonu i jako sam ponosan što sam dio ovog tima. Sigurni smo da će menu oduševiti sve ljubitelje fine panazijske hrane, a ponuda restorana i bara je raznovrsna i za svačiji ukus imamo odličan izbor", kazao je Knežević na predstavljanju uoči otvorenja.
Posebnost ovog restorana je bogata ponuda dim suma u čijem kreiranju vodeću ulogu ima jedan od najiskusnijih europskih dim sum kuhara, Tom Tian Hau Low, koji je iskustvo izgradio u Hong Kongu i Tajvanu i u YEZI donosi gotovo četrdeset godina iskustva u dim sum kuhinjama diljem svijeta.
(Foto: PROMO)
Jelovnik u restoranu YEZI prikazuje niz prepoznatljivih panazijskih jela od velikog izbora dim suma, sashimija salata, jela iz woka i jela sa žara i iz pećnice inspiriranih azijskom gastronomijom, koja dolaze u dojmljivom postavu stola, a u restoranu su izrazito ponosni i na svoje čajeve koji su snažno povezani s kulinarskom tradicijom dim suma koja se može naći u azijskim čajanama.