Prvi Gastro Buzz Festival održat će se u Puli od 2. do 5. srpnja u Puli i na jednom mjestu okupit će autoritete iz područja gastronomije i turizma poput Mate Jankovića, Ivice Matoševića, Deniza Zembe, Domagoja Trusića, Amela Hadžipašića…
Predavači će održati radionice o izradi kave, čokolade, sladoleda, kruha, a u sklopu festivala održat će se i tri panela na temu turizma, ugostiteljstva i gastronomije.
Osim novih trendova i uspješnih primjera prakse, poseban naglasak bit će na prilagodbi navedenih sektora izazovnim vremenima uzrokovanim pandemijom.
Dio je ovo šire priče, ističu organizatori, koja će Pulu i Istru pretvoriti u mjesto iz kojeg se u svijet predstavljaju novi gastro trendovi i noviteti, a prvo izdanje imati će i tri gastro premijere.
"Htjeli smo na jednom mjestu okupiti najbolje od gastro scene iz Hrvatske i šire. U ova teška vremena za ugostiteljstvo i turizam, želja nam je dati doprinos i razmijeniti iskustva kako se najbolje izboriti s post-covid izazovima. Iznenadio nas je veliki interes izlagača i sudionika, te se veselimo prvom izdanju festivala, koji planiramo održavati svake godine", ističe Deniz Zembo, pokretač Kulinarskog razvojnog Centra, glavnog organizatora festivala.
Festival će se održati u blizini pulske Arene u čarobnom ugođaju, prepunom zelenila s posebnim chill zonama i uz ambijentalnu rasvjetu. Za dobru atmosferu pobrinuti će se DJ-evi uz laganu glazbu u pozadini.
Tokom festivala svatko će pronaći nešto za sebe, pa će tako posjetitelji moći uživati u najboljim vinima, street foodu, koktelima, burgerima, craftu, čokoladi, sladoledu, slasticama, veganskim specijalitetima i drugome.
Okupit će se i brojni OPG-i koji će imati priliku ponuditi proizvode posjetiteljima festivala. Tu će se naći proizvodi poput sira, pršuta, domaćih proizvoda, meda, rakija, likera, vina, maslinovog ulja… Poseban dio ponude sastojati će se od eko, bio i organskih proizvoda.
Program festivala podijeljen je u dva dijela. Dnevni dio sastojat će se od radionica i panela iz područja gastronomije i turizma s nekim od vodećih imena u Hrvatskoj i šire. Uvečer će naglasak biti na ukusnim zalogajima i čaši vina uz glazbu.
Organizatori su otkrili prvu gastro premijeru - riječ je o sladoledu Karuba, koji je proizveden na tradicionalan način koristeći svježe namirnice poput mlijeka, svježeg vrhnja, šećera, meda i prirodnog stabilizatora tj. brašna od rogača.