KINO VALLI

Od 10. do 16. listopada vrlo bogat filmski tjedan: Od horora do ratne drame i izložbe

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Kino Valli i tijekom narednih dana imat će bogat program. U filmskom tjednu od 10. do 16. listopada na rasporedu su ponovno filmski hit »Joker: Ludilo u dvoje« i animirana komedija »Male šape na velikom putovanju«. Od novih naslova na rasporedu će se naći horor »Terrifier 3«, ratna drama »Lee« i dokumentarni film »Jedina zemlja«. Kino 15+ priredilo je kriminalističku komediju »Zdrpi i briši«, a Filmovi za sva vremena ovoga puta donose Wendersov dokumentarac »Buena Vista Social Club«.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Od redatelja Damiena Leonea stiže »Terrifier 3« sa zastrašujućom atmosferom u novoj priči koja dovodi klauna Arta u okruženje u kojem nikada do sada nije viđen, s užitkom blagdana kojega je oduzela ubojičina žeđ za krvlju.

Snažna žena

»Lee« je projekt koji je nastao iz strasti i želje za prikazivanjem života jedne snažne žene koju tumači Kate Winslet. Lee Miller započela je svoju karijeru kao model da bi postala ratna fotoreporterka za Vogue te izvještavala i fotografirala direktno s prve crte bojišnice Drugog svjetskog rata.

Što se tiče Kina 15+ ovoga puta mladi filmofili pripremili su britansku krimi komediju »Zdrpi i briši« Guya Ritchieja sa zvjezdanom glumačkom postavom (Benicio del Toro, Brad Pitt, Jason Statham, Rade Šerbedžija) koja je ubrzo stekla i kultni status. Boksački promotor, kradljivac, narkošefovi, nepobjedivi boksač, okorjeli gangster i jedan neobičan pas – svi su u potrazi za ukradenim dijamantom.

- U slučaju da ste propustili dobitnika nagrade za najbolji scenariji na filmskom festivalu u Cannesu, imate priliku pogledati ga 13. listopada. »Supstanca« prikazuje život nekadašnje filmske zvijezde čija se vrata sve više zatvaraju, obzirom da je napunila 50 godina. Igrom slučaja do nje dolazi neobičan prijedlog - tajanstveni laboratorij nudi joj uzorak »Supstance«, čudotvorne tvari koja će joj pomoći da ponovno probudi mlađu, ljepšu i savršeniju verziju sebe. Kao i obično, sve dolazi s nekom cijenom, najavljeno je.

Doku dan donosi pak višestruko nagrađivani dokumentarni film »Jedina zemlja« palestinsko-izraelskog kolektiva koji će se prikazati kroz arhivske snimke kako su palestinski stanovnici prisiljeni privremeni krov nad glavom pronalaziti u špiljama jer njihove domove već desetljećima ruše i zauzimaju izraelski doseljenici.

Filmski plakati

Ciklus filmova Wima Wendersa prikazuje se u suradnji s Goethe-Institutom Kroatien, a ovoga puta na programu je dokumentarac »Buena Vista Social Club« o glazbi s Kube. Skupina legendarnih kubanskih glazbenika, nekih starijih od 90 godina, susreli su se s Ryom Cooderom kako bi zajednički snimili album.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Izložba »15xB2 II« u svom drugom izdanju prikazuje radove Sare Kern Gaćeša i Nevena Udovičića, umjetničko-dizajnerskog dvojca koji djeluje na relaciji Istra-Zagreb. Prigodno ambijentu, tema izložbe su filmski plakati koji obuhvaćaju najrazličitije naslove, počevši od 1940-ih pa do filmova koji su nedavno igrali u kinima. Bilo da su nastajali po narudžbi za filmsku industriju ili kao samoinicirane posvete dragim filmovima, izloženi radovi odražavaju strast prema sedmoj umjetnosti i podsjećaju nas da medij plakata, iako ga danas češće susrećemo digitalno nego na ulicama, još uvijek zadržava svoju relevantnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter