Kup hrvatske

Utakmica Buje - Rijeka odgođena zbog poplavljenog terena: OBILNA KIŠA "PREBACILA" SUSRET NA UTORAK

| Autor: Luka JELAVIĆ

Na žalost brojnih navijača, igrača i drugih sudionika, kup utakmica između Buja i Rijeke je odgođena za utorak, 1. listopada, u 15.30 sati. Kiša je od podneva dva i pol sata uporno i obilno padala, a bujski nogometni teren punio se vodom. Sat vremena prije najavljenog službenog početka utakmice delegat, suci i kapetani obje momčadi izašli su na natopljeni teren i vidjeli da u većem dijelu igrališta ne postoje uvjeti za regularan tijek utakmice.

Bili su spremni i bujski vatrogasci da ispumpaju najveće lokve, ali je voda ležala po cijelom terenu, a na nekoliko mjesta su se vidjele velike lokve. Poznato je da bujski nogometni teren nema dobru drenažu pa se travnjak brzo napuni vodom, naročito kod obilnog pljuska kakav je bio jučer u Bujama neposredno red početak utakmice. Kiša je pola sata prije početka utakmice prestala, ali pomoći nije bilo, pa je delegat Damir Stipković iz Zagreba, u dogovoru s predstavnicima klubova donio odluku da se utakmica ne igra. Klubovi su se brzo dogovorili i pronašli slobodan termin idući tjedan, pa će se odgođena utakmica igrati u utorak.

- Stvarno mi je žao, bili smo dobro motivirani, naravno bit ćemo i u utorak, ali šteta zbog cijele organizacije. Igrači su željeli igrati, ali odluka se morala poštovati, lako smo se dogovorili oko novog termina, a vjerujem da ćemo biti i bolje pripremljeni. Žao je, naravno, bilo i gostima, svi su došli, brojni gosti, ali što je tu je, bio je razočaran trener Buja Dalibor Višković.

Predsjednik NK Buje Paolo Barbo je, također, bio utučen, urađen je velik posao oko pripreme ove utakmice, angažirani su redari, zaštitari, policija, postavljena je montažna tribina za koju treba platiti jednodnevni najam.

- Šteta za klub, za sve ljude koji su došli, svakako i za goste. Ovo je za nas vrlo teška situacija, financijski i organizacijski, ali ne možemo ništa. Teren je takav kakav je, lopta po njemu ne ide, uvjeti za igru zaista nisu postojali. To je još jedno saznanje da nešto moramo raditi na terenu, na njegovoj propusnosti, jer je najgore odgoditi utakmicu. Sreća da smo brzo pronašli termin, potvrdili su ga i organi HNS-a i idemo u pripremu nove utakmice, kaže Paolo Barbo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter