ZAOSTALI SUSRET 1/16 FINALA KUPA HRVATSKE

Rijekinih 11 golova u mreži Buja

| Autor: Hina
Hina

Hina


Buje – Rijeka 0:11 (0:5). U samoj završnici prvog poluvremena igrači Buja su došli pred gol Rijeke, ali je Fakin promašio okvir gola

Gradski stadion. Gledatelja 1.000. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Pomoćnici: A. Marić (Zagreb) i V. Mlinarić (Sisak). Strijelci: 0:1 Murić (4'), 0:2 Čolak (10'), 0:3 Čolak (16'), 0:4 Punčec (26'), 0:5 Pavičić (30'), 0:6 Punčec (55'), 0:7 Mamić (67'), 0:8 Lončar (73'), 0:9 Vuk (80'), 0:10 Murić (83'), 0:11 Smolčić (89'). Žuti karton: Punčec (Rijeka).

BUJE: Melon, Baf, Bolčević, Krizmanić, Bojić, Bartolić (od 46. Kapular), Fakin, Prodan (od 38. Čović), Bičanić (od 83. Elv. Šoškić), Brečević, Jerkan.

RIJEKA: Pandur, Mamić, Punčec, Lepinjica (od 71. Lončar), Pavičić, Vuk, Čolak (od 60. Babić), Murić, Iglesias, Capan, Smolčić. 

Rijeka je s lakoćom prošla kroz Buje, ne dozvolivši nikakvih nedoumica ni iznenađenja u obrani lanjske titule pobjednika Kupa. U drugom pokušaju, nakon prve odgođene utakmice, igrači, posjetitelji i organizatori imali su mnogo više sreće s vremenom, bilo je lijepo, sunčano, pa i toplo. Tribine su se počele puniti mnogo prije početka utakmice, za gostovanje Rijeke u jednoj službenoj utakmici vladalo je veliko zanimanje, a dosta je došlo i riječkih navijača. Dugo, dugo, tko zna kada, bujski stadion nije bio tako ispunjen navijačima, koji su se nadmetali u navijačkim pjesmama.

Trener Buja nije na ovu povijesnu utakmicu mogao na teren poslati najbolju jedanaestoricu, nedostajali su kažnjeni Valenta i u subotu ozlijeđeni Enis Šoškić (koji je ipak bio u zapisniku), a od ranije nema Horvata. U takvim okolnostima od prve minute Višković je na teren poslao iskusnog Brečevića, koji je do sada uglavnom bio na klupi kao njegov pomoćnik i povremeno ulazio u igru. S druge strane, trener Rijeke Simon Rožman, koji je debitirao na klupi Riječana baš na ovoj utakmici (na prvenstvenoj u Varaždinu bio je izvan terena zbog kazne), je priliku dao mlađim igračima i onima koje nije mogao bolje upoznati u Varaždinu.

Rijeka je rano povela, Murić je vukao loptu u sredinu i opalio, lopta je nekoga malo okrznula i prevarila Melona. Nisu se predavali igrači Buja, ali Rožmanovi mladići bili su spretniji, igrali su ozbiljno, ne podcjenjujući bujsku momčad. Ipak, razlika u kvaliteti je bila vidljiva i bilo je pitanje koliko će bujska momčad uspijevati pružati dostojan otpor Riječanima. U 10. minuti Čolak je bio spretniji od mladih i neiskusnih bujskih stopera i ubačaj s lijeve strane glavom pretvara u pogodak – 0:2. Rijeka je svoju nadmoć iskoristila za povećanje prednosti, ubacio je Mamić s lijeve strane, a visoki Čolak je takvih golova već puno dao – 0:3. Gosti su nastavili puniti bujsku mrežu, a u 26. minuti, nakon kornera, ostao je nečuvan Punčec koji lako postiže četvrti pogodak. Uslijedio je i pogodak Pavićića (30') čiji je udarac nakratko zaustavio Melon, ali se lopta otkotrljala u mrežu – 0:5. U samoj završnici prvog poluvremena igrači Buja su došli pred gol Rijeke, ali je Fakin promašio okvir gola.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter