Veliko zanimanje na sjeveru Istre za utakmicu protiv Rijeke

Buježima je GOSTOVANJE PRVOLIGAŠA NAJVEĆA MOTIVACIJA

| Autor: Luka JELAVIĆ

Rijeka je i s novim trenerom favorit, ali moji igrači su spremni, znam da će dati sve od sebe, ne treba im veća motivacija od gostovanja riječkog prvoligaša. Neka pobijedi bolji, kako se to obično kaže, kaže Dalibor Višković, trener Buja

 

Igranje u šesnaestini finala Hrvatskog kupa je povijesni uspjeh za Buje, a gostovanje prošlogodišnjeg pobjednika, momčadi riječkog prvoligaša, dodatni je motiv za dolazak velikog broja navijača, kako bujskog tako i riječkog kluba. Da je zanimanje za utakmicu veliko, pokazuje i podatak da se ulaznice brzo prodaju, pa su u Bujama odlučili da, ipak, unatoč financijskim izdacima, postave dodatne, montažne tribine.

Očekuje se dolazak i gostujućih navijača, koji će imati odvojeno parkiralište, ali i mjesto na tribinama. U opsežne pripreme za ovu utakmicu, u skladu za zahtjevima HNS-a i policije, uključeno je dosta ljudi, ali najveći teret ipak nosi predsjednik Buja Paolo Barbo s nekolicinom najbližih suradnika. U organizaciju utakmice uključio se i Grad Buje, a svi se nadaju da će utakmica proteći u najboljem redu, da će navijači uživati u dobrom nogometu.

Trener Buja Dalibor Višković nema poteškoća oko sastava, jedino će s tribina utakmicu pratiti iskusni Diego Valenta, koji je isključen na subotnjoj prvenstvenoj utakmici u Medulinu.

- Da, ostali smo bez Valente. Iskreno mi je žao, on je jedan od iskusnijih igrača, koji su u velikoj mjeri zaslužni za ulazak u šesnaestinu finala Hrvatskog kupa i posljednje dobre rezultate, a imao je važnu ulogu u svim našim utakmicama. Osjetio sam da mu je žao, nasjeo je na provokaciju protivničkog igrača koji je, također, kasnije izrazio žaljenje što je do toga došlo. Naravno da to ne opravdava njegov postupak i tu priča staje. Žao mi je, ali moramo ići dalje. Vjerujem u svoje dečke i nadam se da ćemo pružiti dobru igru i nadoknaditi izostanak Valente, kaže Višković.

Rijeka u Buje dolazi bez dosadašnjeg trenera Igora Bišćana, s kojim je Višković igrao u mladoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu 2000. godine.

- Nedavno smo se vidjeli na jednom skupu i druženju trenera, popričali smo, znamo se dugo, tako da mi je s ljudske i prijateljske strane žao što nećemo biti na susjednim klupama, ali s druge strane takva je naša trenerska sudbina. Naravno, Rijeka je i s novim trenerom favorit, ali moji igrači su spremni, znam da će dati sve od sebe, ne treba im veća motivacija od gostovanja riječkog prvoligaša. Neka pobijedi bolji, kako se to obično kaže. Nadam se da će nam se nakon kiše ukazati sunce i nagraditi nas sve u klubu za velik posao, a što se utakmice tiče očekujem lijepu nogometnu predstavu, puno navijača kojima se želimo odužiti dobrom igrom, poručio je trener bujske momčadi Dalibor Višković.

Utakmica u Bujama počinje u 15.30 sati, ali iz kluba mole navijače da zbog očekivane gužve na stadion dođu ranije i na vrijeme zauzmu svoje mjesto u gledalištu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter