MTB

U NEDJELJU PREMIJERNI XC SLUM: Po Ćićariji 7. kolo GIANT MTB Zimske lige

| Autor: Glas Istre
ĆIĆARIJA IZNAD BUZETA - Područje poznato u outdoor svijetu

ĆIĆARIJA IZNAD BUZETA - Područje poznato u outdoor svijetu


Sedmo kolo GIANT MTB Zimske lige će se održati u nedjelju u malom mjestu Slum nedaleko Buzeta, kod domaćina BK Buzet koji organiziraju ovo kolo uz podršku TZ Buzeta i Općine Lanišće kojoj selo Slum pripada. Ovo područje iznad Buzeta je prilično poznato u outdoor svijetu prvenstveno zbog paraglidinga, zmajarenja i pješačenja/planinarenja, a u zadnjih nekoliko godina razvijaju se postupno i druge aktivnosti od kojih je čini se najbitnije spomenuti brdski biciklizam.

Kad spominjemo Slum i njegove mještane koji podržavaju ovakav način razvoja ovog područja i outdoor aktivnosti ne smijemo zaboraviti i druga sela na Ćićariji, pošto se i biciklističke staze protežu već vrlo velikim područjem ovog dijela Istre. Dijelovi staza koji su u završnoj fazi prije samih promotivnih aktivnosti koriste se u sklopu ovog 7. kola GIANT MTB Zimske lige.

Staza za prvi XC Slum kojom će se voziti je kružna, s duljinom kruga od 8,9 km i s otprilike 180 m elevacije po krugu. Vozi se po rubu Ćićarije s pogledom na buzetsku kotlinu, a podloga je kombinacija zemljanih i makadamskih puteva. Dječje utrke će se voziti na kraćoj posebno složenoj stazi u dužini od 460 m, a početi će od 12 sati. Start glavne utrke je predviđen za već tradicionalnih 12:26, dok će kategorije U13/U15 startati u zasebnom startu u 12:30 sati.

Svi najbrži i najspretniji natjecatelji na postoljima bit će ukrašeni sjajnim odličjima, dok će pobjednici 10 najmlađih kategorija osvojiti i vrijedne poklon bonove biciklističkog branda Giant Hrvatska. Također, praktične nagrade će podijeliti i drugi sponzor lige, a to je talijanski brand sportske odjeće TO FIT. Napomenimo i da će se samo proglašenje upriličiti kod najstarijeg stabla lipe u Istri na koje su mještani Sluma izuzetno ponosni.

Registracija natjecatelja i prijave na licu mjesta započinju od 10 sati te traju do 11.30 sati. Za povoljniju kotizaciju potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 sata pred utrku i to putem linka https://bit.ly/7koloXCSlum.

Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (dječje utrke) ne plaćaju kotizaciju, dok si svi natjecatelji moraju osigurati broj koji inače vrijedi za sva kola lige u sezoni. Sudjelovanje je moguće isključivo na vlastitu odgovornost.

Za sudjelovanje na utrkama nije potrebna licenca jer se radi o rekreativnoj utrci, a nakon utrke je svim sudionicima osigurana i okrjepa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter