MTB

Održano 8. kolo ovogodišnje GIANT MTB Zimske lige: LARA KOCJANČIĆ I ROBERTO VIDONI UKUPNO NAJBRŽI U JEŽENJU

Najbrži na najdužoj utrci Roberto Vidoni (SC Cottur ASD) skuplja samo pobjede, jer ukoliko na kolo lige dođe, onda i odlazi s pobjedom. Vidoni je trenutni ukupni pobjednik u svojoj Master B kategoriji, s pet pobjeda i 500 bodova

| Autor: Glas Istre
Nepredvidiva prognoza vremena nije pokolebala mnoštvo natjecatelja (Snimio D. Radmanović)

Nepredvidiva prognoza vremena nije pokolebala mnoštvo natjecatelja (Snimio D. Radmanović)


Ježenj u centru Istre je u svakom smislu riječi bio centar MTB aktivnosti u nedjelju. Nepredvidiva prognoza vremena nije pokolebala mnoštvo natjecatelja koje se skupilo na 8. kolu ovogodišnje GIANT MTB Zimske lige. Treća je ovo godina da domaćini BK MTB Istra Pazin i Veli Ježenj sudjeluju s organizacijom kola u sklopu ove lige. Vrijeme je natjecatelje dobro poslužilo iako smo dočekali i toplinu sunca tek pred sam kraj dodjele odličja.

Na tri staze

Kako je već i običaj startalo se na tri različite staze, u četiri različite utrke i 15 starosnih kategorija. Dječje utrke su bile složene u dvije duljine i to za najmlađe (U-7) te druga za nešto veći uzrast kategorija U-9 i U-11. Ove je sezone bitno veći odaziv mladih natjecatelja na što su svi organizatori redom izuzetno ponosni. Djeca se nakon svoje prve utrke ponovno vraćaju na neko od slijedećih kola te se svi nadaju da će to biti tako i nadalje u slijedećim kolima i sezonama lige.

Kod dječjih utrka najbrži su bili, u kategoriji U-7 Mario Vidaković (Adrenalina MTB Team), Val Milat (BK Campetto) kod U-9 i David Bernobić (BK Žminj) u kategoriji U-11. Kod curica u kategoriji U-11 Nicole Nižić (BK GROBNIK) odnosi pobjedu, ispred klupske kolegice Stefani Štrucelj. U utrci kategorija U-13/U-15 najbrži su bili Filip Noršić (BBK Šišmiš) kod U-13 i Ettore Fabbro (ASD Jam's Bike Team Buja) u kategoriji U-15. Kod cura u kategoriji U-15 pobjedu odnosi Ilaria Tambosco (ASD Jam's Bike Team Buja).

Kod juniorki (15-29 godina) najbrža je bila Alice Sabatino (ASD Jam's Bike Team Buja), dok je uz ukupnu pobjedu Lara Kocjančić (MBC Trieste) odnijela pobjedu i u svojoj kategoriji seniorki. Kod kadeta pobjedu odnosi inače vječno drugi Lovro Luka Dolinšek (Energijateam.com), a kod juniora Cristiano Di Gaspero (ASD Jam's Bike Team Buja) potvrđuje svoju prvu poziciju drugo kolo za redom.

Peta pobjeda

Najbrži na najdužoj utrci Roberto Vidoni (SC Cottur ASD) čini se skuplja samo pobjede, jer ukoliko na kolo lige dođe onda i odlazi s pobjedom. Vidoni je i trenutni ukupni pobjednik u svojoj Master B kategoriji, s 5 pobjeda i 500 bodova.

Nakon svih odvoženih utrka i zadnjih natjecatelja koji su prošli ciljnom linijom uslijedila je okrjepa kao i svečana podjela odličja. Uz odličja su u nekim kategorijama pobjednicima podijeljeni i poklon bonovi naših biciklističkih sponzora GIANT i proizvođača sportske opreme talijanskog branda TOFIT. Slijedeće kolo je na rasporedu u nedjelju 6. ožujka, XC Rastočine kod Dražica uz domaćine BK Grobnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter