MTB

ŠESTO KOLO GIANT MTB ZIMSKE LIGE: Daniel Poccezzo i Simona Ce nadmoćni u Novigradu

Pobjedu kod prve dječje utrke odnosi Lukas Horvat (BK Poreč), dok se kod nešto starijih kategorija drugoga starta najbolje snašao David Bernobić (BK Žminj) u kategoriji U-11. Slijedeće 7. kolo je na rasporedu u nedjelju kod Sluma iznad Buzeta, što će biti premijera u režiji lokalnog Biciklističkog kluba Buzet

| Autor: Glas Istre
Startalo je ukupno 15 starosnih kategorija

Startalo je ukupno 15 starosnih kategorija


Kao i prethodnih godina bila je to prava invazija talijanskih natjecatelja na 6. kolu u sklopu ovogodišnje GIANT MTB Zimske lige - XC Novigrad. Šesta je ovo godina na ovoj lokaciji uz domaćine BK Novigrad i njihovo kolo tik do mora na kojemu se redovno iz sezone u sezonu pojavi jako puno natjecatelja izvan istarske i kvarnerske zone željnih dobre jurnjave na dva kotača. Osim mnogobrojnih natjecatelja događaj već tradicionalno pohodi i niska magla, što i ne izgleda tako loše.

Istarski klinci

Krenulo se, kao i uvijek, u više odvojenih startova za ukupno 15 starosnih kategorija. Izdvojena utrka za kategorije U-13/U-15, koji i inače voze manji broj krugova, započela je nakon prolaska svih natjecatelja glavne utrke kako bi se izbjegla gužva na samom startu. Pobjedu kod prve dječje utrke odnosi Lukas Horvat (BK Poreč), dok se kod nešto starijih kategorija drugoga starta najbolje snašao David Bernobić (BK Žminj) u kategoriji U-11 te Val Milat (BK Campetto) u kategoriji U-9, a kod curica U-11 najbrža je bila Stefani Štrucelj (BK Grobnik).

Pobjedu glavne utrke odnosi Daniel Poccezzo, ujedno prvi u U-40 kategoriji, dok kod žena pobjedu odnosi Simona Ce (MTB Pertica Bassa ASD), ujedno pobjednica 30+ kategorije kod žena. Najbrža u kategoriji juniorki je već standardno Daša Mlakar (MBK Črni Vrh).

U utrci kategorija U-13/U-15 najbrži su bili Leon Kišiček (BGK Tuškanac/TK 3MAX) u kategoriji U13 i Nik Golob (Calcit bike team) kod U15M te Nastja Ahačić (Calcit bike team) kod cura u kategoriji U-15. Kod kadeta u glavnoj utrci najbrži su bili Leonardo Ursella (ASD Jam's Bike Team Buja) i kod juniora Tine Jereb (MBK Črni Vrh).

Premijera u Buzetu

Nakon svih utrka uslijedila je vrlo bogata okrjepa te proglašenje najbržih i najspretnijih natjecatelja. Lica su blještala sjajem natjecateljskih odličja dok su se izmjenjivali na svojim postoljima. Kao i na svim kolima do sada najbolji u prvih deset starosnih kategorija dobili su i nagradne poklon bonove branda Giant, dok su sva postolja, od kategorije U-15 na dalje, dobila artikle talijanske tvrtke sportske odjeće To Fit.

Slijedeće 7. kolo je na rasporedu   u nedjelju kod malog mjesta Slum iznad Buzeta, koje će imati svoju premijeru u režiji lokalnog Biciklističkog kluba Buzet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter