BICIKLIZAM

MTB Maraton u sklopu Kamenjak Rocky Trailsa: ČEH JAROSLAV KULHAVY OČEKIVANO NAJBRŽI

| Autor: Boris VIDULIN
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Već tradicionalno nakon prvog dana XC utrka u Premanturi BBK Adrenalina drugog dana organizira MTB Maraton. Sudjelovalo je 267 bikera u nekoliko kategorija. U onoj najjačoj Elite pobjeda je pripala, kako se moglo i očekivati, Čehu Jaroslavu Kulhavyu, najvećem imenu utrke koji je stazu savladao za dva sata i sedamnaest minuta.

Fažanac Anthony Bilić, bivši član BBK Adrenaline koji trenutno vozi za talijansku ekipu, nije imao sreće, sto metara nakon starta pukla mu je pedala i morao je odustati. I kod žena je prvo mjesto osvojila favoritkinja iz Slovenije Tanja Žakelj, ispred Hrvatice Karmen Škiljić iz BBK Pakoštane.

Hrvati su bili na tronu u kategoriji juniori i to Ivan Okmažić iz BK Makarskedok je u kategoriji sport pobijedio Mateja Žaklina iz BK Dugo selo. Istarska županija je imala najviše predstavnika u nekoliko kategorija veterana, no niti jedan nije uspio doći do postolja.

U onoj najmlađoj veteranskoj kategoriji najbliži je tome bio Luka Grubišić (BBK Adrenalina), koji je završio na petom mjestu s 15:21 minuta zaostatka, dok je dvije minute lošiji bio Andrea Đurđević (BK Novigrad). Među Top 10 završio je i Jovanović Vebranac (BK Žminj), koji je zaostao 22:54 minuta , a ciljem su kao 14. odnosno 20. prošli Saša Dominiković (BK Novigrad) te Marko Doblanović (BK Žminj).

U Master 2 kao 22. je završio Filip Šobot (Adrenalina), Manuel Milošević (BK Novigrad ) 31. dok su Dalibor Bernobić i Bojan Kuhar (BK Žminj) stigli u cilj s pola sata zaostatka.

Najstarije veterane predvodio je Relvis Glavić (BK Novigrad) završivši na devetom mjestu, a iza njega smjestili su se kao 17. Dario Radmanović (BK Istra), 19. Denis Bukovac (BK Novigrad), Goran Zidarić (BK Buzet) bio je 23. te Patrik Fabac (BK Novigrad) kao posljednji. I ženska kategorija veterana imala je predstavnika u vidu Romine Marušić (BK Novigrad) koja je završila utrku na osmom mjestu.

U onoj nekategoriziranoj konkurenciji   pobijedio je Vladimir Gnip, koji je od najbližeg pratitelja bio brži više od dvije minute.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter