PARABOĆANJE

PULSKI PARAOLIMPIJAC NASTUPIO NA EP-u U SEVILLI: Davor Komar peti pojedinačno i sedmi u paru

| Autor: Glas Istre
Davor Komar

Davor Komar


Pulski paraolimpijac Davor Komar, član Istrijane, nastupio je na Europskom prvenstvu u boćanju održanom u Sevilli, uz sudjelovanje boćara i boćarica iz 23 europske zemlje. Komar je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio peto mjesto, dok je u paru sa zagrebačkom reprezentativkom Anamarijom Arambašić osvojio sedmo mjesto.

U razigravanju kroz skupine Komar je kao nositelj započeo s izvrsnih 8:3 protiv azerbajđanskog prvaka, da bi kasnije aktualnog viceprvaka Europe, češkog prvaka poveo s 4:0, ali je utakmica u konačnici završila 6:4 za češkog reprezentativca. Nakon utakmica u skupinama uslijedila je "knockaut" faza gdje je Komar briljirao protiv izraelskog prvaka pobjedom od 12:0. U četvrtfinalu susreo se s aktualnim britanskim prvakom i poveo 4:0, ali je utakmica u konačnici završila 5:4 za britanskog reprezentativca koji je potom postao europski prvak. Tako je i ovog puta nedostajalo i malo sportske sreće da europska medalja stigne u Pulu.

U parovima su Komar i Arambašić pobijedili španjolski par s 10:1, da bi kasnije izgubili od viceprvaka Europe, Mađara, s tijesnih 3:2. Nakon toga su izgubili i od aktualnih svjetskih prvaka i paraolimpijskih pobjednika Slovaka s 4:2, nakon vrlo napete i žestoke utakmice.

Nastupom na EP-u i službeno je završila boćarska sezona, a Komar već u četvrtak putuje u Izolu gdje će se održati boćarski kamp hrvatske i slovenske reprezentacije, kao priprema za Europski Kup koji će se u ožujku održati u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter