POI TOKIO 2021

PULSKI PARABOĆAR DAVOR KOMAR: Trebale su se poklopiti tri negativne stvari da ne prođem dalje. I DOGODILE SU SE

U trećoj partiji sam stvarno briljirao, odigrao sam super, pobijedivši vodeću na svjetskoj rang listi i stvarno mi je žao što sam na koncu ispao za jedan punat, rekao nam je pulski boćar

| Autor: Roberto CAR
Hrvatski paraolimpijac Davor Komar tijekom natjecanja (Snimio Damir Senčar/Hina)

Hrvatski paraolimpijac Davor Komar tijekom natjecanja (Snimio Damir Senčar/Hina)


U sportu je uvijek potrebna doza sreće za uspjeh. Možete biti spremni koliko želite, možete super odigrati, ali uvijek morate imati i malo sreće da bi došli do medalje. Nažalost, pulski paraboćar Davor Komar, član Istrijane, je nije imao. Odigrao je odlično tri partije na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, prvu tijesnu izgubio, a potom upisao dvije uvjerljive pobjede u svom premijernom nastupu na POI, ali nije mu se poklopilo da prođe u četvrtfinale. Na koncu je nastup zaključio na devetom mjestu, prvom ispod crte onih koji su prošli u drugi krug. Nakon prospavane noći, osvrnuo se na svoj nastup u Tokiju.

- Prospavane noći? Nije baš bila prospavana. Malo me sve pogodilo, očekivao sam da ću proći u četvrtfinale jer sam imao fenomenalan skor, iskreno nam je priznao Davor Komar iz Tokija. - Odigrao sam odlične utakmice, osjećao sam se odlično, bio sam jako dobro pripremljen. Baš mi je žao što nisam išao dalje da ispucam tu energiju koju imam u sebi. Baš sam se toliko pripremao, toliko sam trenirao, a nisam uspio to izbaciti iz sebe.

Potpuno razumljivo, jer osim dugotrajnih i iscrpnih priprema ostvario je i odličan nastup.

- Igrao sam tri partije, prvu sam izgubio 4:3 od boćarice iz Hong Konga koja je više puta nastupila na paraolimpijskim igrama i ima "brdo" medalja. Dosad sam je uvijek pobjeđivao, a sad sam izgubio kad je najviše trebalo. Išao sam na veći skor, a pogriješio sam jer sam u drugoj "ruci" išao na pet punti čime bi zaključio partiju. Tu sam "prodao" odnosno dao njoj punat i otad je partija, malo po malo, krenula naopako. Međutim, igra je bila fenomenalna, tako da sam zadovoljan i tom igrom, iako je ona slavila za punat koji mi je u konačnici falio, prisjetio se Komar prvog nastupa uopće jednog hrvatskog boćara na POI.

Sve još više "peče" jer Komar četvrtfinaliste dobro poznaje i uglavnom ih pobjeđuje.

- Sve ove koji su prošli među osam sam već dobivao. Sa svima sam u prednosti u međusobnim susretima, osim s jednim Kinezom. Paraolimpijskog pobjednika iz Rija u pojedinačnoj konkurenciji sam dobio u jedinom susretu kojeg smo igrali, paraolimpijskog pobjednika iz Rija u parovima, koji je sad ušao u polufinale, sam pobijedio šest puta u osam susreta, a Tajlanđanina koji se također probio u polufinale sam dobio u Svjetskom kupu. Imao sam realne šanse za dobar rezultat, to su svi znali.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter