BOĆANJE

Novi uspjeh pulskog paraolimpijca: DAVOR KOMAR ZLATNI NA TURNIRU ZA PH

| Autor: Roberto CAR
Davor Komar

Davor Komar


Pulski paraolimpijac Davor Komar, nedavni sudionik Igara u Tokiju, pobijedio je na prvom turniru za prvenstvo Hrvatske u paraboćanju. Naime, u Zagrebu je tijekom vikenda održan prvi prvenstveni turnir u pojedinačnom natjecanju prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom. Dva dana utakmica, po prvi puta po novom sistemu natjecanja, donijelo je mnogo novih utakmica i rezultata.

Davor Komar, član BK Istrijane, osvojio je zlatnu medalju, upisavši pet pobjeda iz pet susreta. Slavio je u sva tri susreta u skupini (10:1, 11:1 i 10:1), potom u polufinalu 8:4 i na koncu u finalu s 9:1. S ovim je naslovom prvaka Hrvatske ujedno i zasjeo na   prvo mjesto prve Hrvatske boćarske rang liste.

Odmah nakon ovog nastupa Davor Komar krenuo je put Poljske (Konopiska) na međunarodni turnir "Prometheus cup 2021." gdje će u tri dana natjecanja imati priliku boriti se s vrhunskim europskim boćarima. Turnir u Konopiski mu je ujedno i pripremni turnir pred odlazak na Europsko prvenstvo u Sevilli krajem studenog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter