završnica sutra u areni

Trojanac Erik Pletikos o sudjelovanju u showu "Fight of Nations": Nije lako živjeti s ljudima s kojima ćeš se boriti

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto FNC)

(Foto FNC)


Borilački spektakl FNC 19, koji će se sutra održati u pulskoj Areni, uz tri borbe za pojas prvaka donijet će i veliku završnicu premijernog izdanja reality showa "Fight of Nations". Sniman je po uzoru na UFC-ov "The Ultimate Fighter" i koncipiran na rivalstvu dva tima, hrvatskog i srpskog.

Unutar svakog tima nalaze se po četvorica boraca perolake kategorije, a kao treneri ih predvode regionalne zvijezde slobodne borbe, Filip "Nitro" Pejić i Vaso "Psihopata" Bakočević. Dio ovog showa bio je i član pulskog Trojana Erik Pletikos, kojem su društvo u hrvatskom timu pravili Marko Ančić, Fran Luka Đurić i Petar Mujkanović, dok su srpski tim činili Boris Stanić, Vojo Katanović, Stevan Đurđević i Uroš Mitić.

Pukla arkada

- Snimanje je trajalo 16 dana, a nas osmorica boraca bili smo smješteni u jednoj vili, u kojoj nisu živjeli i treneri. Oni bi nas svako jutro dolazili buditi, proveli bi cijeli dan s nama i potom oko 22 sata odlazili skupa sa snimateljima, nakon čega bi se sljedeće jutro vratili i sve bi krenulo ispočetka - prisjetio se Erik Pletikos.

- Trenirali smo i borili se u zagrebačkoj dvorani American Top Teama, a u danima u kojima nije bilo borbi, odrađivali smo različite izazove poput plivanja, kuhanja, vožnje kartinga i izvođenja rap pjesama. Sve u svemu, bilo je to jedno zanimljivo iskustvo.

"Trojanac" ne krije da mu nije bilo nimalo lako cijele dane provoditi zajedno s ljudima s kojima bi potom mogao odmjeriti snagu u kavezu.

- Osjećaj je to koji je jako teško opisati i nitko se od nas s nečim sličnim ranije nije susreo te smo o tome najviše pričali dok smo bili u kući. U normalnoj situaciji protivnika bi prvi put vidjeli tek na vaganju, dan pred borbe, a sada nismo mogli izbjeći druženje kad smo svaki dan jeli za istim stolom. Stalno smo se susretali - rekao je Pletikos.

- Najgore od svega je što se do pred samu borbu nije znalo protiv koga ćeš se boriti iz protivničkog tima, pa da onda njega izdvojiš i s njime niti ne pričaš, a s ostalima budeš dobar. Morao se stoga zauzeti neki stav i ja sam prvog dana rekao dečkima iz Srbije da mi se previše ne približavaju, jer ne želim s niti jednim ostvariti neki prisniji odnos te sam se družio samo s borcima iz svog tima.

Imao je Erik i "dužnika" u protivničkom timu, Borisa Stanića koji ga je prošle godine svladao na FNC-ovom Armagedonu održanom u Medulinu. Sad mu se ukazala prilika za revanš, ali nedugo nakon što je saznao da će se boriti upravo protiv Stanića, ta je borba otkazana.

- Naša borba je trebala biti posljednja na programu, ali dan ranije sam se ozlijedio. Trenirao sam s Petrom Mujkanovićem te smo se u jednom trenutku sudarili glavama i meni je "puknula" arkada. Dobio sam pet šavova i nisam se mogao boriti, pa je umjesto mene morao "uletjeti" Mujkanović i odraditi taj meč - istaknuo je Pletikos.

Od prve sekunde

- Bio sam jako razočaran takvim raspletom, smatram da sam za tri klase bolji borac od svih koji su bili u kući, pa tako i od dvojice finalista. Ekipa iz FNC-a mi je potom obećala borbu u Areni protiv Voje Katanovića iz srpskog tima, dok su se u finalu trebali boriti Marko Ančić i Boris Stanić, no i tu su krenuli problemi. Naime, prošli tjedan je Stanić zbog zdravstvenih problema otkazao meč i Katanović je umjesto njega "uletio" u finale, a meni su morali tražili novog protivnika.

Novi Erikov protivnik je Randy Mboyo, iskusni deset godina stariji Britanac, a u fight cardu koji sadrži devet borbi, njihova će biti druga po redu.

- Katanovića sam vidio uživo na djelu, imao priliku dobro ga proučiti te nisam vidio način na koji bi mi mogao stvoriti probleme i iznenaditi me, niti u stojci niti u parteru. Usto, praktički sam cijele pripreme odradio za njega, svi su mi Katanovića "glumili" na treninzima i s te strane normalno da nisam zadovoljan činjenicom da sam u posljednji čas dobio novog protivnika - naglasio je Pletikos.

- Mboyo je dosta drugačiji borac koji, za razliku od Katanovića, mijenja gardove u napadu. Visok je i ima dugačke ekstremitete, a kako se prije bavio tajlandskim boksom, preferira borbu u stojećem položaju. To bi mi trebalo odgovarati, jer sigurno nema bolju stojku od mene i što god da pokuša, neće mu proći. Krenut ću jako od prve sekunde, nametnuti svoj ritam i nastojati ga što prije "završiti".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter