svjetsko prvenstvo u budimpešti

Četiri zlata i jedna bronca za istarske borce u kickboxingu. Zlatni Čelić, Videc i Aličajić

| Autor: Ivica Cerovac
POTVRDIO KVALITETU - Ivano Čelić

POTVRDIO KVALITETU - Ivano Čelić


Četiri zlatna i jedno brončano odličje učinak je istarskih boraca na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu za mlađe dobne uzraste - djecu, kadete i juniore. Domaćin svjetske smotre bila je Budimpešta i glavni grad Mađarske ugostio je 2.200 natjecatelja pristiglih iz 65 zemalja. Kad se na kraju podvukla crta, najuspješnijim su se pokazali predstavnici Velike Britanije, koji su osvojili pomalo nestvarne 102 medalje (39 zlatnih, 28 srebrnih i 35 brončanih). Hrvatski predstavnici okitili su se s 32 medalje, od kojih je 10 bilo zlatnog sjaja, 5 srebrnog, a 17 brončanog, što je u konačnici hrvatsku izabranu vrstu svrstalo na 11. poziciju ukupnog poretka.

Najuspješniji predstavnik naše županije bio je junior Ivano Čelić, član pulskog Planet Sporta, koji se iz Mađarske vratio s dvije zlatne medalje. Obje je osvojio u kategoriji do 94 kg, a discipline su bile point fight i light contact. Kao prvorangirani na službenoj WAKO ljestvici, Čelić je bio slobodan u četvrtfinalu te su mu za osvajanje zlatnih medalja u obje discipline bile dovoljne po dvije pobjede. U pointu fightingu je u polufinalu svladao češkog reprezentativca Matyasa Vitezslava Viteka rezultatom 22:14, nakon čega je u finalu s 24:20 nadjačao Mađara Balinta Nagyja. U light contactu je u polufinalu s 3:0 pobijedio mađarskog predstavnika Andora Gazsa Nitta, da bi se u finalu po drugi put na svjetskoj smotri susreo s Čehom Vitekom i opet ga svladao, ovaj put rezultatom 2:1.

Pulski klub imao je u Budimpešti još dvojicu svojih članova u sastavu hrvatske reprezentacije, Davida Vretenara i Luku Grabara. Stariji kadet Vretenar osvojio je deveto mjesto u light contactu u kategoriji do 57 kg, dok je mlađi kadet Grabar nastup u point fightu završio na petom mjestu kategorije do 37 kg.

- Želio bih se zahvaliti svoj trojici naših boraca koji su nastupili na ovom Svjetskom prvenstvu, jer su svi od reda pokazali veliko znanje, spremnost i želju za pobjedom. Ponosan sam na svu trojicu, kako onim što su prikazali na tatamiju, tako i s ponašanjem u dvorani i izvan nje - rekao je Edi Višković, trener Planet Sporta. - Mi treneri, borci i njihovi roditelji dobro znamo koliko je odricanja i treninga, ali isto tako i financijskih davanja, potrebno da bi se bilo u vrhu te još jednom čestitam svima, a posebno Ivanu koji je osvajanjem dva svjetska zlata u juniorskoj konkurenciji napravio strašan uspjeh. Iza ostvarenih rezultata stoji dugogodišnji rad te hvala i mojim pomoćnim trenerima, Senadu Trešnjiću i Ervinu Karamanu, bez kojih sve ovo skupa ne bismo mogli postići.

Zadovoljstva ostvarenim rezultatima ne nedostaje niti u Bujama i tamošnjem klubu Dragon Kickboxing & Fitness Gym, čiji su se članovi Anđelina Videc i Ryan Aličajić popeli na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Starija juniorka Videc stigla je do zlatnog odličja u disciplini K1, kategorija do 52 kg, svladavši na putu do njega dvije Poljakinje. U polufinalu je pobijedila Lenu Klis-Dzieciatkowsku, a u finalu njenu sunarodnjakinju Aleksandru Paczkowsku. Mlađi junior Aličajić u istoj je disciplini osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 67 kg. U polufinalu je bio uspješniji od Corneliusa Verweyja iz Južnoafričke Republike, a u finalu od Leona Adriana Gaspara Cavichea, reprezentativca Venezuele.

Nisku istarskih odličja osvojenih u Budimpešti zaokružila je broncom starija kadetkinja Greta Marečić, članica pazinskog Minotaura. Do nje je stigla u disciplini kick light, kategorija do 60 kg, u kojoj je u četvrtfinalu svladala Indijku Jaisi Muskan Subedi, nakon čega je u polufinalu morala priznati primat kasnijoj svjetskoj prvakinji, Britanki Elli Hawkes.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter