Svaka čast, čestitamo!

Buzećanki Chiari Rytz zlato i srebro na Europskom kupu u kickboxingu

Ana Nemarnik, Noa Šveger i Chiara Rytz, koji su ujedno i članovi Taekwon-do kluba Buzet, nastupit će u sastavu hrvatske reprezentacije i na Europskom prvenstvu koje će se u travnju održati u Italiji  

| Autor: Gordana Čalić Šverko
Europski kup u kickboxingu-Chiara Rytz

Europski kup u kickboxingu-Chiara Rytz


Gimnazijalka Chiara Rytz, članica Kickboxinga klub Fighter iz Buzeta, proteklog je vikenda na Europskom kupu u kickboxingu održanom u Karlovcu, osvojila zlato pobijedivši u kategoriji juniorki +70 kg predstavnice iz Mađarske i Njemačke. U seniorskoj konkurenciji zaustavila ju je u finalu sunarodnjakinja iz Slunja tako da je osvojila srebro.

Europski kup u kickboxingu okupio je u Karlovcu 2.976 natjecatelja, 215 klubova iz trideset i dvije zemlje. Time se uvrstio među tri najjača svjetska turnira. Kickboxing klub Fighter iz Buzeta nastupao je sa svoja tri borca u disciplini light contact, a osvojili su dva odličja, zlatno i srebrno.

Chiari Rytz zlato i srebro na Europskom kupuChiari Rytz zlato i srebro na Europskom kupu

Ana Nemarnik, dvanaestogodišnjakinja, borila se u kategoriji do 42 kg starijih kadetkinja i nažalost izgubila od protivnice iz Slovenije. Noa Šveger, četrnaestogodišnjak, kao stariji kadet kategorije do 47 kg, pobijedio je predstavnika iz Cipra, no zbog jakog udarca u području jetre trenerica Iva Jeletić Prodan odlučila je predati daljnje borbe zbog sigurnosti po zdravlje.

- Imamo fizički dobro pripremljene borce, ponekad je i faktor sreće bitan, ali ovo natjecanje za njih je veliko iskustvo. U svakom slučaju, zanimalo me gdje smo sad po pitanju fizičke i psihičke spreme za Europsko prvenstvo koje nas čeka u travnju u Italiji. Svaki od njih ima svoje prednosti u borbi, ali generalno jako sam zadovoljna, izjavila je trenerica Iva Jeletić Prodan.

- Nisam očekivala takve rezultate s obzirom da konkurencija na Europskom kupu u kickboxingu nikad nije bila jača nego ove godine, povjerila nam je Chiara Rytz te rekla kako joj je to motiv za postizanje što boljih rezultata i na predstojećem Europskom prvenstvu u taekwon-dou za kojeg se intenzivno priprema zajedno s klupskim kolegama.

Chiari Rytz zlato i srebro na Europskom kupuChiari Rytz zlato i srebro na Europskom kupu

Podsjetimo da su Ana Nemarnik, Noa Šveger i Chiara Rytz, koji treniraju dva sporta, kickboxing i taekwon-do, na selekcijskom treningu u Rijeci, izborili svoje mjesto i u reprezentaciji Hrvatske u ITF Taekwon-dou na Europskom prvenstvu koje će se održati u Jesolu u Italiji od 17. do 24. travnja. Ana Nemarnik natjecat će se u kategoriji kadetkinja do 44 kilograma, a najvjerojatnije će nastupiti i u formama u svojoj dobnoj skupini, a Noa Šveger, također do 44 kilograma, u dobnoj skupini kadeta. Chiara Rytz ušla je kao predstavnik kategorije +77 kilograma za seniorke. Ovo je prvi puta, ponosna je njihova trenerica Iva Jeletić Prodan, da Taekwon-do klub Buzet daje tri reprezentativca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter