Pulsko-osječka kombinacija

Lalić i Elez osvojile 11. mjesto na SP-u

| Autor: Roberto Car
Laura Lalić i Donata Elez

Laura Lalić i Donata Elez


Veslačica pulske Istre Laura Lalić i članica osječkog Iktusa Donata Elez osvojile su ukupno 11. mjesto na Svjetskom prvenstvu u konkurenciji do 19 godina što je zaključeno u kanadskom gradu St. Catharines. Lalić i Elez su u dvojcu na pariće, u svojoj već četvrtoj utrci u Kanadi, veslajući u B finalu zauzela peto mjesto, u vremenu 7:43.65 minuta. Medalje su se potom dijelile u A finalu, gdje je posada Grčke (Gavriela Lioliou i Varvara Lykomitrou) osvojila zlatnu medalju.

- Zadovoljna sam našim nastupom zato što smo na svakoj trci dale sve od sebe. Uvjeti su bili poprilično šareni… od vjetra u leđa, u prsa, pa čak i do valova i naleta vjetra kao na moru - javila nam se Laura Lalić iz Kanade.

- Prvu utrku nam je bio najveći problem odveslati baš zbog valova u leđa. Dodatni je problem bio što smo u čamcu koji nas je dočekao u Kanadi veslale svega jedanput na treningu. Trebalo nam je malo vremena da se priviknemo i da razumijemo kako funkcionira u trkama.

U kvalifikacijama su Lalić i Elez bile šeste, u repasažu treće izborivši plasman u polufinale u kojem su bile pete, kao i u zaključnom nastupu u B finalu.

- Bez obzira na tako odrađenu prvu utrku, uslijedilo je repasaž u kojem smo pokazale da imamo dobre predispozicije da se borimo za B finale. Počevši od čvrstog starta, sredine trke, sve do samog finiša. Tu smo za 12 stotinki pobijedile Kanađanke na njihovom teritoriju i baš zbog tog razloga mi je to bila najdraža trka na ovom prvenstvu.

U polufinalu nam je bio cilj spustiti naše najbrže vrijeme (7:16). Nažalost, u tome nismo uspjele, no trka je bila odrađena odlično i borbeno do samoga kraja. Na koncu smo u B finalu ponovno imale isti cilj, odveslati svoju najbržu utrku. No, taman tijekom zagrijavanja osjetile smo vjetar u leđa.

Odmah smo znale da će biti teže odveslati najbolje vrijeme u takvim uvijetima, ali opet nismo imale razloga ne probati i ne krenuti jako u trku. Elez i ja smo zadovoljne plasmanom i svim trkama koje smo odradile. Ipak je to jedan nivo više i očekivanja za plasman ne mogu biti ista kao za Europsko prvenstvo.

Jako sam sretna što sam imala priliku prisustvovati takvom natjecanju koje mi je već sada otvorilo mnoga vrata. Od poznanstva, pa sve do ponuda za studiranje i veslanje u Americi za velike fakultete poput Harvarda - dodala je pulska reprezentativka.

Nakon osvajanja šestog mjesta na europskoj smotri te prethodne bronce na Balkanijadi u četvercu na pariće, Lalić i Elez se sa SP-a vraćaju s 11. mjestom. Posebno veseli što će njih dvije odsad veslati za isti klub, budući da će Elez preseliti u Pulu zbog studija te će obje nastupati za Istru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter