Lalić i Elez popodne u kvalifikacijama

Pulsko-osječka veslačka kombinacija u srijedu otvara nastup na U-19 Svjetskom prvenstvu u Kanadi

| Autor: Roberto Car
Donata Elez, trener Krešimir Ižaković i Laura Lalić

Donata Elez, trener Krešimir Ižaković i Laura Lalić


Veslačica pulske Istre Laura Lalić i Donata Elez iz osječkog Iktusa nalaze se u kanadskom gradu St. Catharines gdje se održavaju Svjetska veslačka prvenstva za seniore, natjecatelje do 23 i do 19 godina. Lalić i Elez nastupaju u dvojcu na pariće i jedina su hrvatska posada na ovoj svjetskoj smotri u konkurenciji do 19 godina, a prvu utrku imat će u srijedu u 16.59 sati.

Hrvatske juniorske reprezentativke smještene su u prvu od triju kvalifikacijskih skupina, ali i jedinu sa šest posada, budući da druga i treća skupina imaju po pet posada. Samim time, bit će im teže dohvatiti jedno od prva dva mjesta koja direktno vode u polufinala koja su na rasporedu u subotu popodne, u 16.34 i 16.39 sati. Lalić i Elez u skupini za suparnice imaju posade Njemačke, Španjolske, Irske, Južnoafričke Republike i Italije. Ukoliko se ne plasiraju na prvo ili drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, imat će još jednu priliku da dohvate polufinale i to kroz repasažne utrke koje su na programu u četvrtak u 20.45 i 20.50 sati. Finala će se održati posljednjeg dana natjecanja, u nedjelju. Finale C je na programu u 15.45, finale B u 16.37, a finale A u 19.28 sati.

Ovo je za Lalić i Elez kruna vrlo uspješne sezone u kojoj su nastupile i na Europskom prvenstvo do 19 godina u Poljskoj gdje su osvojile sjajno šesto mjesto. Za nastup u Kanadi pripremale su se na čak tri lokacije, u Puli, na Perući i u Zagrebu, a s njima je u Kanadi i trener Iktusa Krešimir Ižaković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter