veslačko U-19 SP u Kanadi

Lalić i Elez u četvrtak u repasažu

| Autor: Roberto Car
Donata Elez i Laura Lalić

Donata Elez i Laura Lalić


Hrvatski dvojac na pariće u kojem veslaju Laura Lalić iz pulske Istre i Donata Elez iz osječkog Iktusa nije uspio izboriti direktan plasman u polufinale U-19 Svjetskog prvenstva što se održava u kanadskom gradu St. Catharines. U prvoj od triju kvalifikacijskih skupina Lalić i Elez su bile posljednje, šeste u vremenu 8:01.87 minuta, odnosno s 14.87 sekundi zaostatka za pobjedničkom posadom Irske. Stoga će plasman u polufinale pokušati izboriti u repasažu u četvrtak navečer.

Hrvatska je posada od samog starta bila na začelju skupine. Nakon 500 metara vodila je Irska ispred Južnoafričke Republike, a Hrvatska je bila šesta sa zaostatkom od 3.80 sekundi. Na polovici staze nije bilo promjena na čelu utrke, a zaostatak posade Lalić-Elez iznosio je 7.55 sekundi. Na 1.500 metara Irska je uvjerljivo vodila ispred Njemačke, a hrvatski dubl je zaostajao 10.16 sekundi. Na koncu, nakon 2.000 metara, ciljem je prva prošla Irska u vremenu 7:47 minuta, druga je bila Južnoafrička Republika sa zaostatkom od 2.66 sekundi i te su dvije reprezentacije izborile direktan plasman u subotnji polufinale. Sve ostale posade, od treće Njemačke do šeste Hrvatske, novu će šansu imati u repasažu.

Osim Irske i Južnoafričke Republike, plasman u polufinale iz ostalih dviju skupina izborile su Grčka, Slovenija, Velika Britanija i Norveška. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter