BKOSIŽ "Istrijana"

Četvrto i peto mjesto za Hrvatsku sa Svjetskog kupa u boćanju

| Autor: Glas Istre
(Foto: BKOSIŽ "Istrijana")

(Foto: BKOSIŽ "Istrijana")


Član BKOSIŽ-a "Istrijana", paraolimpijac Davor Komar i zagrebačka boćarica Anamarija Arambašić na Svjetskom kupu u Povoa de Varzim (Portugal) osvojili su 4. mjesto u paru.

Komar je "blistao" i u pojedinačnoj konkurenciji osvojivši 5. mjesto u ukupnom plasmanu. Komar je kup otvorio pobjedom nad aktualnim svjetskim juniorskim prvakom iz Brazila pa za bod izgubio od aktualnog svjetskog seniorskog viceprvaka iz Meksika, kao i od aktualnog europskog prvaka u paru iz Ukrajine. Sudjelovala su 82 igrača/boćara pojedinačno iz 26 svjetskih zemalja.

"Zahvaljujemo se treneru Kluba, ujedno i osobnom treneru sportaša Komara na vrhunskoj pripremi i angažmanu za Komarov odlazak u Portugal. Posebno se zahvaljujemo i Žoel Komar, Mateu Sirotichu i Vesni L. Komar, koji su s Komarom boravili u Portugalu i odradili vrhunski posao tijekom natjecanja.

Odlazak i sudjelovanje našeg boćara u Portugalu, organizirali su Hrvatski boccia savez osoba s invaliditetom i Hrvatski paraolimpijski odbor, dok su organizatori kupa Svjetska boćarska organizacija BISFED, Portugalski boćarski savez i Portugalski paraolimpijski odbor", stoji u priopćenju.

Ono što slijedi je tri tjedna treninga i priprema u Puli, gdje trenutno boravi i Komarova sportska partnerica, Zagrepčanka Anamarija Arambašić, uz mnoštvo sparing partnera iz Hrvatske i Slovenija, te 22. kolovoza Komarov odlazak na Paraolimijske igre u Pariz.

Davor u Pariz odlazi kao šesti igrač svijeta i aktualni europski prvak, a par Komar/Arambašić kao šesti igrači svijeta.


Podijeli: Facebook Twiter