ISTRA 1961

Pobjeda nad Goricom bi "zeleno-žute" gurnula u borbu za europski iskorak

| Autor: Roberto Car
Dirigent pulske igre - Beyatt Lekoueiry (Snimila Leona Teodorović)

Dirigent pulske igre - Beyatt Lekoueiry (Snimila Leona Teodorović)


Nogometaši Istre 1961 će nedjeljnim gostujućim susretom s Goricom koji počinje u 18.30 sati zaključiti 11. kolo SuperSport HNL-a. U taj ogled Zeleno-žuti ulaze sa šestog mjesta s 12 bodova, dok se Gorica nalazi na pretposljednjem mjestu s osam bodova. No, osim što imaju četiri boda više od nedjeljnih domaćina, Puljani su i trenutno u boljoj formi budući da su u zadnja tri susreta osvojili pet bodova, iako su prema prikazanoj igri, posebno dok su imali isti broj igrača protiv Šibenika i Dinama, bili bliži osvajanju sva tri boda i u tim ogledima.

Istovremeno, Gorica je u zadnja tri kola upisala pobjedu i dva poraza, s time da je u 10. kolu momčad premijerno s klupe vodio Mario Carević, koji je samo kolo ranije još bio na klupi Šibenika. S obzirom na to da je Istra 1961 gostovala u Šibeniku (0:0) u 8. kolu, bit će ovo drugi trenerski dvoboj Paola Tramezzanija i Carevića u samo četiri kola.

Pulska momčad u nastavak prvenstva ulazi na valu entuzijazma nakon odličnih igara u zadnja tri kola, a posebno protiv Dinama koji je i u srijedu u Salzburgu u Ligi prvaka pokazao nepobitnu kvalitetu. Što bod protiv Modrih na "Drosini" (2:2) osvojen s igračem manje samo čini još zvučnijim.

Uspiju li Zeleno-žuti i na teškom terenu u Velikoj Gorici ponoviti izvedbu iz ogleda s Dinamom, posebno na planu koncentracije, trke i odlične igre u defanzivi, gdje Koski i suigrači nisu kvalitetnim suparnicima ostavljali niti milimetar prostora, što je zagrebačke igrače, po izjavi trenera Bjelice, činilo nervoznima jer nisu navikli da im suparnik stalno dašće za vratom, bit će u prilici da dodatno podebljaju bodovni učinak.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter