veslačica i veslač pulske istre

Laura Lalić i Fabio Peruško idu na juniorsko Europsko prvenstvo

| Autor: Roberto Car
BRONCA S BALKANIJADE - Laura Lalić (druga zdesna) (Foto: VK Istra)

BRONCA S BALKANIJADE - Laura Lalić (druga zdesna) (Foto: VK Istra)


Već tradicionalno, s početkom velikih veslačkih natjecanja mlađih kategorija, kreću i reprezentativni nastupi veslačica i veslača pulske Istre. U poljskom gradu Kruszwica će se 1. i 2. lipnja održati Europsko prvenstvo za juniore i juniorke na kojem će boje hrvatskog veslanja braniti i tandem iz pulskog kluba, Laura Lalić i Fabio Peruško. Lalić će uz Donatu Elez iz osječkog Iktusa u Poljskoj veslati u dvojcu na pariće, dok će Peruško uz tri veslača šibenske Krke, Jakova Slavicu, Franka Dobru i Nikolu Knežića nastupiti u četvercu bez kormilara.

Nisu ovo prvi reprezentativni nastupi Laure i Fabija na velikim natjecanjima. Laura Lalić je lani osvojila brončanu medalju na Balkanijadi u rumunjskom Pantelimonu, prvu medalju za članove pulskog kluba na Balkanijadi od hrvatske samostalnosti. Lalić je kao štrokerica nastupila u četvercu na pariće uz Lanu Tučić iz riječkog Jadrana te Donatelu Elez i Nelu Puškadiju iz osječkog Iktusa.

Fabio Peruško je uz klupskog kolegu Adriana Mačinu te Vita Jakoliša i Nikolu Knežića u četvercu bez kormilara prošle godine osvojio sjajno sedmo mjesto na juniorskom Svjetskom prvenstvu na olimpijskoj regatnoj stazi u mjestu Vaires sur Marne pored Pariza. Hrvatski četverac je taj nastup zaključio pobjedom u B finalu, izborivši ukupno sedmo mjesto na svijetu. Zanimljivo je da Peruško i Mačina prethodno, zbog problema s kormilom na regati u Munchenu, nisu uspjeli izboriti plasman na europsku smotru te će ovo Perušku biti europska premijera.

Uspiju li mladi pulski veslači ostvariti dobar plasman u Poljskoj, možda izbore i nastup na juniorskom Svjetskom prvenstvu kojega će od 18. do 25. kolovoza ugostiti kanadski St. Catharines. Zanimljivo, taj će kanadski grad u tom terminu biti domaćin svjetskih prvenstava za seniore, juniore (U-19) i B seniore (U-23).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter