Petero veslača Istre nastupilo na Balkanijadi

Laura Lalić osvojila broncu

| Autor: Roberto Car
Brončani hrvatski četverac - Laura Lalić treća slijeva (Foto VK Istra)

Brončani hrvatski četverac - Laura Lalić treća slijeva (Foto VK Istra)


Veslačica pulske Istre Laura Lalić osvojila je brončanu medalju na Balkanijadi u rumunjskom Pantelimonu.

Prva je to medalja za članove pulskog kluba na Balkanijadi od hrvatske samostalnosti. Lalić je kao štrokerica nastupila u četvercu na pariće uz Lanu Tučić iz riječkog Jadrana, koja je unuka pokojnog trenera Borisa Tučića, te Donatelu Elez i Nelu Puškadija iz osječkog Iktusa.

Zlato je osvojila Grčka u vremenu 6:43.62 minuta, srebro je pripalo Rumunjskoj koja je stazu odveslala za 6:47.37 minuta, dok je hrvatski četverac na pariće do bronce stigao prolaskom kroz cilj nakon 7:03.80 minuta.

Osim Laure Lalić, boje Istre u Pantelimonu branila su još četvorica veslača. Juniori A Adrian Mačina i Fabio Peruško, koji su nedavno osvojili sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Parizu, su na Balkanijadi zauzeli šesto mjesto u četvercu bez kormilara. Nastupili su ponovno, kao i u Parizu, s dvojicom članova šibenske Krke Nikolom Knežićem i Vitom Jakolišem.

Stazu duljine 2 km prošli su za 6:27.49 minuta, a zlato je osvojila Rumunjska. Pulski juniori B Lukas Anić i Filip Batel veslali su u četvercu bez kormilara s Lucijanom Vukotićem i Vedranom Hercegom iz Zagreba i također osvojili šesto mjesto s vremenom 6:28.91 minuta. Zlato je u ovoj konkurenciji pripalo Srbiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter