uspjeh Veslača Istre na Croatia openu

Laura Lalić druga, Anić i Batel treći

| Autor: Roberto CAR
Laura Lalić

Laura Lalić


Najbolji, regatni veslači i veslačice pulske Istre nastupili su proteklog vikenda na jubilarnom 40. izdanju najveće hrvatske regate, Croatia openu u Zagrebu. U vrlo jakoj konkurenciji natjecatelja iz 13 država, upisali su nekoliko zapaženih rezultata. Najznačajniji plasman ostvarila je Laura Lalić, koja je u reprezentativnom dvojcu na pariće juniorki A s Donatom Elez iz Iktusa bila druga te Filip Batel i Lukas Anić osvajanjem trećeg mjesta u A finalu utrke dvojaca bez kormilara juniora B. Pobjedu su u svojoj finalnoj skupini ostvarile Jana Banovac i Lisa Stanković u dvojcu na pariće kadetkinja.

Rezultati Istre prvog dana, veslači, skif kadeta (6/7): 4. Aleksandar Rojnić, 5. Mario Komparić; dvojac bez juniora B: 3. Batel, Anić. Veslačice, dvojac na pariće kadetkinja (1/4): 1. Banovac, Stanković.

Rezultati drugog dana, dvojac na pariće kadeta (1/4): 2. Buić, Percan; skif juniora B: 6. Jerko Petković; četverac bez juniora A: 3. Fabio Peruško i 3 člana Krke, 6. Povrzanović, Ciliga + 2 člana Jadrana Zadar. Veslačice, skif kadetkinja (4/6): 2. Jana Banovac; (1/6): 2. Lisa Stanković; dvojac na pariće juniorki A: 2. Laura Lalić (Donata Elez).

U Istri se sad okreću pripremama za subotnji veslački spektakl na pulskoj rivi. Odnosno, 38. izdanju Pulske regate koja će ove godine biti i 1. regata Veslačkog kupa Miljenko Finderle. Upravo će veslačice i veslači Istre braniti naslov ukupnih pobjednika te pobjednika za pehar "Istra 100" u juniorskoj konkurenciji. Regata počinje u 9.45 sati u pulskoj luci, sa startom u Uvali Mandrač i ciljem na vrhu Carinskog gata. Prije početka Regate u 9 sati bit će "krštenje" i porinuće novonabavljenih čamaca od sponzora i donatora, tri školska samca i regatnog dvojca na pariće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter