istria Gran Fondo i Umag RUN

U Umagu će se okupiti 2.000 natjecatelja

| Autor: Goran Rojnić
Ilustracija

Ilustracija


Za manje od mjesec dana u Umagu će se održat dva vrhunska sporta eventa, biciklistički maraton Istria Gran Fondo i trkački polumaraton Umag RUN. Sportski vikend kreće s Istria Gran Fondom kad sve natjecatelje očekuje individualna utrka na kronometar, odnosno vožnja "na vrijeme".

Prijave su otvorene od 10 do 14 sati, a start je planiran u 15 sati iz Stella Marisa. U subotu, 13. travnja, start utrke je predviđen u 9 sati iz Stella Marisa. Natjecatelji će i ovoga puta moći birati između dvije staze, Gran Fondo (119 km) i Medio Fondo (94 km). Prijaviti se mogu svi natjecatelji stariji od 16 godina, a oni stariji od 19 godina konkurirat će i za plasman na UCI World Series World Cup koji će se održati u Danskoj krajem kolovoza. Prijave kreću već od 6 ujutro te se zatvaraju u 8 sati, a moguće je prijaviti se i dan ranije od 10 do 20 sati.

U nedjelju je na redu Umag RUN, koji će profesionalne i rekreativne trkače voditi prelijepom stazom tik uz more i borovu šumu. Start je predviđen u 10 sati u Stella Marisu kod stadiona Goran Ivanišević, koji je ujedno i cilj utrke, a natjecatelji će, ovisno o fizičkoj spremi, moći birati između polumaratona (21 kilometar) ili utrke na 10,5 kilometara.

Na polumaratonu mogu sudjelovati svi koji su napunili 18 godina, dok je za utrku na 10,5 kilometara uvjet da imaju najmanje 16 godina. Novost je utrka na 5 kilometara. Prijave kreću u 8 ujutro i zatvaraju se u 9 sati, a svi koji će biti na licu mjesta mogu se prijaviti i dan ranije od 15 do 18 sati.

U subotu je i biciklisticˇka vozˇnja Mini Fondo, koja kreće u subotu u 9 sati iz centra Umaga i završava u Stella Marisu. U nedjelju je na redu dječja utrka Kid’s RUN, za djecu od 4 do 12 godina, koja starta u 9.30 u Stella Marisu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter