BOKS

Marko Čalić nije izborio nastup na OI u Parizu: To jednostavno nije bio moj dan

| Autor: Ivica Cerovac
NIJE PRONAŠAO ŽELJENU DISTANCU - Marko Čalić (Foto: HBS)

NIJE PRONAŠAO ŽELJENU DISTANCU - Marko Čalić (Foto: HBS)


Niti iz drugog pokušaja, Marko Čalić nije uspio izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Lani su se na Europskim igrama u Krakowu u teškoj kategoriji dijelile dvije vize za najveću svjetsku smotru, a pulski boksač dogurao je do četvrtfinala u kojem ga je zaustavio Irac Jack Marley. Popravni pokušaj Čalić je imao na kvalifikacijskom turniru u Busto Arsiziju, koji je u njegovoj kategoriji okupio 44 boksača od kojih će četvorica najuspješnijih »čekirati« kartu za Pariz.

Bangkok

Voljom ždrijeba, u prvom kolu bio je slobodan, pa mu je tako prva borba u Italiji ujedno bila i posljednja, jer se u šesnaestini finala previsokom preprekom pokazao Vagkan Nanitzanian. Prvu rundu svih pet sudaca je dodijelilo grčkom boksaču, dok su u drugoj i trećoj četvorica smatrala da je više pokazao Nanitzanian, koji je tako slavio s »čistih« 5:0.

- Nanitzanian je bio bolji i zasluženo je pobijedio. Odličan je boksač, daleko od toga, ali mogao sam puno bolje odraditi tu borbu. No, jednostavno nije bio moj dan - nije skrivao razočaranje Marko Čalić. - Dobro sam krenuo u borbu, ali brzo sam se našao u problemima jer nikako nisam mogao pronaći distancu koja bi mi odgovarala. Ili bih došao preblizu Grku, ili bih se izmaknuo od njega pa bih onda stajao predaleko te mu ne bih uspio kontrirati. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter