LABIN

Županijsko prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih škola u rukometu: NAJBOLJI SU RUKOMETAŠI OŠ MARIJA I LINA IZ UMAGA


U labinskom sportskom centru Franko Mileta, u organizaciji Školskog športskog saveza Istarske županije, održano je Županijsko prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih škola u rukometu u kategoriji dječaka. Na labinskom turniru nastupilo je osam školskih sportskih društava, odnosno 112 učenika u pratnji osam mentora. Nastupili su igrači iz osnovnih škola Marije i Line iz Umaga, Osnovne škole Poreč, Jurja Dobrile iz Rovinja, Vladimira Nazora iz Pazina, Vazmoslava Gržalje iz Buzeta, Ivo Lola Ribar iz Labina te pulskih škola Šijana i Vidikovac.

U prvom dijelu natjecanja ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, s po četiri momčadi a nakon odigranih zanimljivih i sadržajnih dvanaest utakmica u kojima je bilo lijepih poteza i uzbuđenja, pobjednici skupina igrali su za prvo mjesto a drugo plasirani za treće mjesto. U susretu za treće mjesto OŠ Poreč pobijedila je rovinjsku OŠ Jurja Dobrile 8:7 (4:3), dok su u zanimljivom finalu dviju najboljih škola Umažani slavili protiv Labinjana s 20:15 (8:7). Pobjednik županijskog natjecanja OŠ Marije i Line ostvario je plasman na Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske za osnovne škole u kategoriji djevojčica i dječaka, koje će se održati 2., 3. i 4. svibnja u Poreču. Na državnom prvenstvu nastupiti će po 24 ekipe, u muškoj i ženskoj konkurenciji. U prvom dijelu natjecanja škole će biti podijeljene u osam skupina, s po tri momčadi. Predstavnici Istarske županije u muškoj i ženskoj konkurenciji za osnovne i srednje škole igrat će kako je ždrijebom odlučeno u skupini „F“, u kojoj su još pobjednici Varaždinske i Vukovarsko-srijemske županije. U prvom dijelu igrat će se bod sustav a kasnije u drugom dijelu gdje ulaze pobjednici osam skupina igra se kup sustav. (B. Bi.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter