POTICAJNA MJERA

Županija će s 200.000 kuna sufinancirati stanarine DEFICITARNIM LIJEČNICIMA PULSKE OPĆE BOLNICE


Već su velik interes iskazali i liječnici iz susjednih država, a naročito s područja BiH, s kojima se intenzivno pregovara o dolasku u Pulu * Dodatnih 200 tisuća kuna izdvojit će za bolje uvjete stambenog kreditiranja svih medicinskih stručnjaka u Istri

 

Već duže vrijeme jasno je da će se lokalne vlasti ponovno, kao i nekad davno, morati isprsiti da bi privukle deficitaran visokoobrazovan kadar u Istru, na prvom mjestu liječnike za kojima vape sve zdravstvene ustanove u zemlji izvan metropole i prstena oko nje. Put je to koji je prvi otvorio Dubrovnik, atraktivan i skup poput Istre, nudeći na natječajima traženim specijalistima vrlo primamljive plaće, uz rješavanje stambenog pitanja i drugih obiteljskih potreba. Veći istarski gradovi, Pula, Poreč i Rovinj već su nekolicini liječnika ustupili gradske stanove na korištenje, pridobivši ih time na preseljenje u Istru. Da bi ovdje i ostali, potrebno je trajnije rješenje stambenog zbrinjavanja liječnika i njihovih obitelji.

Deset specijalizanata

Županija je sada po tome pitanju povukla prve konkretne poteze. U ovogodišnjem županijskom proračunu planirano je 200 tisuća kuna za sufinanciranje najamnine stana deficitarnim liječnicima Opće bolnice u Puli te drugih 200 tisuća kuna za bolje uvjete stambenog kreditiranja i liječnika i drugih medicinskih stručnjaka u Istri. (Duška PALIBRK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter