obilježavanje dana planete zemlje

ZELENO SRCE GRADA: Građani i izviđači čistili okoliš na Gregovici i Pragrandeu. Djeca igrala košarku

| Autor: Glas Istre
U akciju su uključeni i pulski izviđači  (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

U akciju su uključeni i pulski izviđači (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


U sklopu akcije "Zeleno srce grada" a u povodu Dana planete Zemlja na području mjesnog odbora Gregovica danas su brojni građani i izviđači odreda Istra i Uljanik zasukali rukave i čistili okoliš. Najviše pažnje posvećeno je šumici na Gregovici, a zatim su otišli do Pragrande.

Sve je započelo pjesmom u izvedbi zbora Cantus PoPuli. Sudionicima su podijeljene rukavice i vreće i uputili su se u čišćenje.

U sklopu akcije volonteri društvenog doma pripremaju i ručak u Društvenom domu Gregovica.

Organizator je Mjesni odbor Gregovica i Zelena Istra.

U ponedjeljak u 10.30 predviđeno je otvorenje „Šumske galerije“ u šumici na Gregovici - izložba dječjih radova uz prigodnu radionicu udruga Birikina Pula i Žuti kišobran.

Održat će se i tradicionalna sadnja stabala na Gregovici i Pragrandeu u organizaciji Lumena i Eko škola Gimnazija Pula u suradnji sa Gradom i Herculaneom.

Održat će se i izložba transparenata s eko porukama u šumici na Gregovici, nakon mimohoda upozorenja na eko probleme ulicama Pule u organizaciji Lumena i Eko škole Gimnazija Pula. Početak mimohoda planiran je za 9 sati, a predviđena ruta je Gimnazija Pula-Arena-Korzo-Portarata-Tržnica-Gregovica.

U subotu je održan košarkaški turnir za dječake U13. Turnir je organizirao MO Gregovica uz pomoć trenera Igora Valića te košarkaških klubova KK Stoja i KK Pula 1981, uz potporu djelatnika Grada Pule, Herkulane, Pula sporta, te svih ostalih ljudi dobre volje koji su na svoj način doprinijeli njegovoj realizaciji.

Održan je na dječjem igralištu na Pragrandeu, sudjelovala su četiri kluba KK Stoja, KK Pula1981, KK Rovinj i KK Poreč. Turnir je osvojila KK Stoja pobijedivši u finalu KK Poreč (49:29). Najbolji strijelac turnira „Zeleno srce grada“ bio je Dzjuba E. iz KK Stoja. Najmlađi igrač Puh P.  KK Pula 1981.Turnir u košarci (Snimio Marko Račan)Košarkaški teren (Snimio Marko Račan)

Ilustracija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter