FAŽANA

Veće plaće za djelatnike vrtića i općinske uprave, VEĆE SU ZA PET POSTO


Djelatnici Dječjeg vrtića Sunca i djelatnici jedinstvenog upravnog odjela Općine Fažana od ove godine imat će pet posto više plaće. Nakon pregovora između predstavnika Općine i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, jučer su sporazum o povećanju osnovice potpisali načelnik Radomir Korać, voditelj pulskog ureda SIKD-a Rajko Kutlača i sindikalna povjerenica Iva Dobrović Pauro.

- Koeficijent plaće za djelatnike vrtića i općine iznosio je 3.750 kuna, a sada nakon povećanja od pet posto iznosi 3.937,5 kuna. Zadovoljni smo da nam se, nakon deset godina mirovanja, kroz godine postepeno povećava plaća, imali smo povećanje koeficijenta, povećava se i osnovica, rekla je Dobrović Pauro, inače odgojiteljica u općinskom vrtiću

-Koliko god često kažemo da sindikat ima problema s jedinicama lokalnih samouprava, zadovoljni smo da to nije slučaj i s Fažanom. Već drugu godinu povećava se plaća za djelatnike Općine, a treću godinu za djelatnike vrtića. Takav bismo odnos željeli imati i s drugim jedinicama lokalnih samouprava, zaključio je Kutlača. (Z. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter